Hui divendres, 15 de juny, a les 20 hores la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia acollirà una nova sessió del cicle de presentacions #EnVeuAlta a la Biblioteca. En aquesta ocasió el protagonista serà Josep Piera (Beniopa, 1947), un dels més grans poetes i narradors valencians, que l’any 2000 ja va dedicar un llibre a la cuina arrossera, Els arrossos de casa i altres meravelles.

El llibre daurat no és un llibre sobre gastronomia, no és un receptari, és un llibre que parla de tot allò que envolta al plat més conegut dels valencians: la paella. Josep Piera escriu sobre la seua història i analitza tot allò que la paella representa, la identitat, el simbolisme i la ritualització que envolta el fet de cuinar i menjar una paella.

Josep Piera estarà acompanyat per la poeta Àngels Gregori i per Rafa Company, director del MuVIM. Com cada any per aquestes dates, la sessió #EnVeuAlta serà un especial “a la fresca” pel que la Biblioteca es desplaçarà al pati del Centre la Beneficència.

En finalitzar la presentació els assistents gaudiran de la creació sonora Paella Sònica, dirigida per Adolf Murillo i interpretada per l’alumnat de l’IES Arabista Ribera- Carcaixent amb el sistema Soundcool, Joan Soriano, Percussió Solista, Montse Briceño, Flauta Solista, i Pasqual Adrià, Guitarra Solista.

Tota la informació sobre el llibre i la seua presentació es pot trobar en la web del Muvaet:

http://www.museuvalenciaetnologia.es/es/content/en-veu-alta-la-biblioteca-el-llibre-daurat