La remodelació de la part central de la plaça de les Germanies de Tavernes Blanques ja és una realitat per als veïns i veïnes del poble gràcies als fons que ha rebut el municipi a través dels distints plans d’inversió de la Diputació de València. Així ho ha pogut comprovar la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, durant la visita que ha realitzat al municipi de l’Horta Nord acompanyada per l’alcaldessa, Mari Carmen Marco, i per altres membres de la corporació local.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha valorat ben positivament que “la nova corporació de Tavernes Blanques haja pogut realitzar obres i millores que tenien pendents des de feia molt de temps gràcies a les inversions i les subvencions que ha rebut de la Diputació”. “La remodelació d’aquesta plaça de les Germanies, que és el centre neuràlgic del poble, és un bon exemple de com els ajuntaments, de manera autònoma, decideixen quines són les necessitats del seu poble en les que han d’invertir les ajudes”, ha explicat la vicepresidenta.

“És ben positiu veure també que Tavernes Blanques ha destinat una quantitat important de recursos propis i d’inversions de la Diputació per a la rehabilitació dels frontons de pilota del poble, que per als veïns i veïnes és molt important, i per a altres espais esportius com la piscina municipal”, ha remarcat la vicepresidenta.

Per la seua banda, l’alcaldessa del municipi, Mari Carmen Marco, ha explicat que a la plaça de les Germanies, després de conèixer l’informe dels tècnics de l’ajuntament sobre la mala salut de la vegetació de l’espai, “des de l’Ajuntament, per tal d’evitar riscs de caiguda de branques d’arbres i mantenir la seguretat de l’espai, decidírem remodelar la part central de la plaça amb la plantació de nous arbres més adequats a l’entorn i el canvi del paviment per un antirelliscades”.

L’alcaldessa també ha destacat la seua satisfacció amb la nova gestió de la Diputació i amb el repartiment de les inversions provincials. “Estem molt contents, la Diputació aposta molt pels pobles i gràcies a les inversions i subvencions que rebem podem realitzar projectes i actuacions que d’altra manera no serien possibles, perquè l’economia de l’ajuntament no ho permet”, ha subratllat.

El projecte de remodelació i millora que l’ajuntament de Tavernes Blanques ha dut a terme a la plaça de les Germanies ha comptat amb una inversió de la Diputació de 60.500 euros dins del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2015.

El municipi de l’Horta Nord ha percebut en el nou període de la Diputació inversions per valor d’1.545.000 euros, incloent-hi els fons destinats en el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) dels exercicis 2018-2019. Aquesta xifra, a falta d’afegir les inversions  del nou Pla d’Inversions Financerament Sostenibles del 2018, ja és 40.000 euros superior als fons que es varen destinar al municipi durant l’anterior legislatura.