L’Etnomusic Estiu continua la seua marxa. Després d’inaugurar el cicle musical amb Nina Dinamita & La Swing Milicia la setmana passada, aquest divendres, 13 de juliol, és el torn del grup Krama, que es pujaran a l’escenari del pati del Centre Cultural La Beneficència a partir de les 22’00 hores. Aquest cicle està organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia, que depèn de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

Krama basa el seu treball en les músiques tradicionals dels Balcans i Grècia. La varietat i la complexitat rítmica defineixen la seua música i les seues composicions. En concert combinen a la perfecció els moments enèrgics amb l’intimisme líric, utilitzant instruments originals i tradicionals com ara la lyra o el kamancheh, però també la guitarra de huit cordes, el contrabaix o  la percussió. El divendres 13 de juliol, Krama presentarà un repertori amb cançons dels seus tres discs: Heptagrama (2007), Afluencies (2009) i Nipenthí (2013), a més del material inèdit del nou disc que està en preparació. Krama és un grup amb anys d’experiència sobre els escenaris, que han participat en els festivals de música tradicional més importants del món i que han realitzat gires en països com Alemanya, Malta, Egipte, Hongria i Algèria.

L’accés als concerts és gratuït, però hi ha aforament limitat. Les entrades s’estan repartint des del dimarts passat. Encara es poden replegar en el vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia o reservar-les a través de la pàgina web del museu.

Sons valencians, mediterranis, tropicals i africans

En juliol, a més de Krama, actuaran artistes com ara Chet, grup que beu del country folk americà i nòrdic, la bossa nova i el jazz; i Juan Zelada, una de les veus més destacades de la música negra universal que, fins i tot, va ser teloner d’Amy Winehouse. Els mesos d’agost i setembre seguiran mantenint el nivell musical i artístic tan alt, amb formacions com ara Jóvenes Clásicos del Son Cubano, Duna, Ogun Afrobeat, Mundo Chillón, Marinah, Cobla dels Sons Essencials, Perico Sambeat Quartet i International Citrus Band.