La renovació de la xarxa d’abastiment d’aigua potable de Benicolet ha fet possible que les fuites d’aigua d’aquest municipi de la Vall d’Albaida s’hagen reduït quasi un 70%. Aquestes obres de millora de l’eficiència s’han finançat amb prop de 200.000 euros que Benicolet ha rebut a través dels plans d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València durant els últims dos anys.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, qui ha visitat Benicolet acompanyada per l’alcaldessa, Llúcia Gregori, i per altres membres de l’equip de govern local, ha pogut conèixer aquestes millores i altres projectes als que el consistori ha destinat les inversions de la corporació provincial.

Durant la visita, Maria Josep Amigó ha valorat molt positivament que a Benicolet hagen fet “una inversió molt important en les instal·lacions d’aigua potable per tal de millorar la vida de les veïnes i els veïns, una cosa que l’equip de govern local entén que és primordial”. La vicepresidenta ha subratllat que “per a altres alcaldes i alcaldesses el fet de fer inversions que van soterrades i que sembla que no es veuen, no és per a ells el més lluïdor, però ací a Benicolet han tingut ben clar que aquesta era una inversió absolutament necessària perquè millora el dia a dia de la gent del poble”.

“Poder comprovar com les polítiques que vàrem posar en marxa des de la Diputació a principi de la legislatura per tal de potenciar l’autonomia municipal, fent arribar aquests grans plans d’inversions, com són el SOM i els IFS, i deixar que els municipis, des de la seua autonomia, decidisquen on volen invertir, és una gran satisfacció”, ha destacat la vicepresidenta.

Per la seua banda, l’alcaldessa del municipi, Llúcia Gregori, ha explicat que “decidírem invertir una quantitat important dels fons que ens arriben des de la Diputació en la xarxa d’aigua potable, que és de gestió municipal, i vegem que la inversió paga la pena perquè hem estalviat quasi un 70% de l’aigua que s’usava abans i podem controlar les fuites que es puguen produir a la canalització”.

Com ha explicat l’alcaldessa de Benicolet, les diverses actuacions que s’han realitzat a la xarxa d’aigua potable han inclòs la modernització del sistema mitjançant la instal·lació de comptadors digitals a totes les cases del municipi i també l’aposta pel sistema de tele-lectura, que permet detectar les possibles fuites d’aigua de les canalitzacions. El consistori ha adquirit també un nou grup electrogen per millorar el subministrament d’aigua i ha renovat l’equip clorador.

En el que va de legislatura, el municipi de Benicolet ha percebut un total de 653.000 euros d’inversions de la Diputació, en les que s’inclouen les  del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de 2018 i 2019, i les del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) d’enguany. Amb aquestes inversions, la localitat de la Vall d’Albaida ha rebut vora 60.000 euros més que durant l’etapa anterior.