Quartell, a la comarca del Camp de Morvedre, rep aquest cap de setmana, des del divendres 5 al diumenge 7 d’octubre,  la III Trobada de Folklore D’Arrel, organitzada per l’àrea de Cultura de la Diputació de València amb la col·laboració de l’Ajuntament de Quartell. Aquesta és la tercera parada del programa de música, cançons i balls tradicionals, que ja ha passat per Sumacàrcer, en juny, i per Montesa, en setembre.

D’Arrel ofereix una programació repleta d’activitats, per a tots els veïns i veïnes de Quartell i el Camp de Morvedre. El divendres dia 5, a partir de les 22.30 hores, la Colla de Dimonis de Massalfassar serà l’encarregada de passejar el correfoc pels carrers del municipi. Aquest acte, que començarà des del Molí, inaugurarà un cap de setmana ple d’activitats, amb llum, foc i música.

El dissabte 6 d’octubre, a les 19.00 hores, està programada una cercavila amb danses a la plaça Mestre Sebastià Langa. En ella participaran el Grup d’Albaes Cantar per Cantar, l’Escola de Danses de Faura, el Grup de Rondalla i Danses la Calderona i els dolçainers de la Vall de Segó. A més, a partir de les 23.00 hores, a l’Auditori Joaquín Rodrigo i Vidre, Jonatan Penalba oferirà un concert baix el títol “De soca-rel”.

Per la seua banda, els i les més menudes de Quartell gaudiran de diverses activitats al llarg del diumenge 7. A les 10.30 hores, a la plaça d’Espanya de la localitat, Tradamus Cultural oferirà un taller de danses i balls infantils; i, a partir de les 12.00 hores, La POP, Petita Orquestra Peiotaire, oferirà un concert infantil, al Molí, per als i les més menudes de Quartell i la seua comarca.