L’ajuntament d’El Palomar, a la comarca de la Vall d’Albaida, ha construït un nou mur d’escollera junt al cementeri municipal per estabilitzar el terreny adjacent. Aquesta actuació s’ha realitzat amb l’ajuda de la Diputació de València a través del Programa de Riscs Geològics que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient que encapçala el diputat Josep Bort.

Durant la visita, el diputat Bort, qui ha estat acompanyat per l’alcalde d’El Palomar, Jordi Vila, i altres membres del consistori, ha pogut conèixer l’espai on s’ha construït aquest nou mur. Bort ha assenyalat que “amb aquesta obra no sols es minimitza un risc geològic que afectava a l’estabilitat del cementeri municipal, si no que es crea un gran mirador per contemplar i gaudir del paisatge de la Serra del Benicadell”.

El diputat ha explicat també que aquest projecte constitueix “una obra difícilment assumible per l’Ajuntament, i gràcies al Programa de Riscos Geològics de la Diputació s’ha pogut executar amb un resultat exitós”.

Les obres han consistit en la construcció d’un mur d’escullera de 50 metres de llarg i 5,5 metres d’alçada a la zona sud del cementeri municipal per reforçar la seguretat d’un talús inestable. L’estabilització de la zona ha inclòs també la realització d’una solera de formigó a la part superior del talús per a evitar la infiltració d’aigua.

Aquest projecte s’ha dut a terme dins del Programa de Riscs Geològics de l’àrea de Medi Ambient de la corporació provincial i ha comptat amb una inversió total de 46.925 euros. La Diputació ha aportat 45.752 euros, el 97,5 % de la despesa global, i el consistori s’ha fet càrrec dels 1.173 euros restants, el 2,4% del total.