Després de passar pels municipis de Sumacàrcer, Quartell i Montesa, la trobada de folklore i música popular valenciana, “D’Arrel”, tancarà hui divendres el programa de 2018 amb una actuació final al Centre de Cultura Contemporània- Centre del Carme, de la ciutat de València.

La previsió de gota freda i de fortes pluges d’aquests dies han obligat a introduir algunes modificacions en el programa cultural ‘D’Arrel’, sobretot en allò relatiu a les activitats de carrer, per la qual cosa s’ha suspès l’espectacle previst per demà dissabte a la Plaça de la Mare de Déu de València.

Malgrat els canvis en l’activitat de carrer, continua mantenint-se el programa que “D’Arrel” oferirà a la sala del refrectori del Centre del Carme: a les 21:00 amb l’actuació de la Xaranga Kriptonita, vinguda des de Cullera per a repartir simpatia i rialles entre els assistents; a les 22:00, Carles Dénia oferirà en concert el seu últim treball, “L’home insomne”. Carles Dénia se submergeix en el repertori popular per a nodrir-se una vegada més de les arrels musicals valencianes, i se sotmet voluntàriament als cànons tradicionals per a oferir un treball que destil·la llibertat en forma de seguidilles, malaguenyes, albades, jotes, fandangos, cant d’estil, etc. Dénia estarà acompanyat de la seua rondalla, La Nova Rimaire, amb Tóbal Rentero -guitarra, guitarró, bandúrria i llaüt-; Vicent Carrasco – guitarra i guitarró-; Paco Lucas -llaüt i bandúrria-; i Carlos Lucas -llaüt i bandúrria-.

I, a les 23:30 la cloenda de la nit serà a càrrec del grup Onades que presenta “L’home del capell de palla”. L’espectacle comença amb un concert de dolçaina i piano interpretat pels dolçainers Cristina Martí i Xavi Richart i el pianista Àlex Velázquez, que comparteixen amb el públic obres seues originals i d’altres compositors. La dansa també estarà present, amb intervenció dels balladors Dora Martí i Carlos Linares interpretant “El Bolero de l’Alcúdia”.

En la segona part de l’Home del Capell de Palla es combinen la música, la literatura i la plàstica. El fil narratiu és un relat de la poeta Maria Josep Escrivà, la qual relata en escena la història d’un personatge entranyable que només existeix en els somnis aliens. La narració va acompanyada de la il·lustració i animació amb arena a càrrec de l’artista Amadeu Vives i la música d’Àlex Velázquez (piano), Xavi Richart i Cristina Martí (dolçaina). Un espectacle dinàmic i efímer que es va transformant a mesura que transcorre la història.

El resultat global és un espectacle on la innovació i l’emoció són els protagonistes.