La construcció del nou edifici polivalent esportiu ‘L’Ullal’ en Guardamar de la Safor, així com la restauració ambiental de l’Ullal del Bovetar, són dos dels principals projectes que ha realitzat el consistori de la Safor amb el suport de la Diputació de València. La vicepresidenta de la institució provincial, Maria Josep Amigó, ha visitat Guardamar junt amb l’alcaldessa, Rosana Seguí, per a conèixer aquestes i altres actuacions que s’han desenvolupat amb l’ajuda de la Diputació.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha afirmat durant la visita que “poder aproximar un espai natural com aquest ullal al poble, perquè està molt proper però no era accessible, i permetre a la gent del poble que puga gaudir d’aquest espai natural i també donar-li la importància que té com a patrimoni natural i cultural de Guardamar, és molt satisfactori”.

“La construcció d’un pavelló esportiu i multi usos que ha decidit l’equip de govern de Guardamar és un projecte referent a la comarca i una iniciativa que té l’objectiu de promoure la vida sana entre els veïns, la qual cosa és una mostra més de la potenciació de l’autonomia municipal que hem impulsat des de la Diputació en aquesta legislatura”, ha valorat també la vicepresidenta.

Per la seua banda, l’alcaldessa del municipi, Rosana Seguí, ha assenyalat que “som conscients com a poble que el lloc on vivim és un lloc privilegiat on la natura té un paper molt important, aleshores el que nosaltres preteníem era potenciar la qualitat de vida i la natura, i per tant incorporar-la al nostre municipi per a que les veïnes i veïns, i els visitants, la puguen gaudir”.

Seguí ha detallat que el projecte de regeneració del Bovetar “ha permés netejar, condicionar i recuperar un entorn totalment degradat en el que, a més, hem pogut recuperar dos ullals que havien quedat totalment coberts, i hem creat un parc natural que fa accessible l’espai i permet que tothom puga apreciar-lo”.

La regeneració de l’espai del Bovetar ha comptat amb una ajuda de la Diputació de 45.700 euros, a més de l’aportació de fons propis del municipi. En quant a la construcció del nou pavelló esportiu polivalent ‘L’Ullal’, que es troba a les proximitats de l’ullal, la corporació també l’ha finançada amb diverses inversions dels plans d’ajudes provincials.

Un projecte de restauració ambiental premiat per la FVMP

El projecte de restauració de l’ullal del Bovetar i de l’espai contigu al mateix ha aconseguit recuperar una zona molt degradada i crear un espai natural d’esbarjo per a les veïnes i veïns de la localitat. Les obres han inclòs l’eliminació d’espècies invasores al·lòctones, l’adequació i condicionament del terreny, i la plantació de vegetació autòctona. Amb el projecte també s’han adequat els accessos a l’espai i s’ha creat una zona amb bancs, papereres i una font per tal d’oferir als veïns un espai natural d’esbarjo.

Aquesta intervenció de regeneració ambiental, paisatgística i social s’ha desenvolupat dins del Programa d’Espais Degradats que du a terme la institució provincial i ha sigut guardonada amb el Premi al Bon Govern en la categoria de Sostenibilitat Ambiental per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Un 84% més d’inversions que a la legislatura anterior

Guardamar de la Safor ha rebut en total 755.185 euros d’inversió de la Diputació des de 2015, a falta de l’aprovació dels pressupostos provincials de 2019. Amb aquesta quantia, els fons que ha rebut el municipi de la Safor en la nova legislatura han augmentat en 345.519 euros, un 84% més del que va percebre entre 2011 i 2015.