El Servei d’Assistència i Recursos Culturals de la Diputació de València, el SARC, a través del seu programa de subvencions i ajudes a Festivals, Mostres i Certàmens, col·labora en la consolidació i l’establiment d’aquests en les comarques valencianes. El servei, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, encapçalada pel diputat Xavier Rius, dóna suport, entre altres, a dues de les mostres més importants del territori valencià: la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella, que es va presentar el dia 25 d’octubre i que començarà el dia 3 de novembre; i la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida, que ho farà el pròxim 8 de novembre.

La 25a Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella arribarà als carrers, les places i els teatres del municipi del 3 a l’11 de novembre. Mestres i mestresses del clown, grups de teatre d’humor i un ample ventall d’espectacles de circ, música, titelles, il·lusionisme, acrobàcies o cabaret, entre altres, faran la delícia de totes i tots els que s’apropen fins a Xirivella. Una infinitat de propostes que arribaran des de diverses parts del territori valencià i del món en general. L’àrea de Cultura, a través del SARC, ha subvencionat aquesta iniciativa amb 10.700 euros en el seu 25é aniversari.

Per la seua banda, la 34a Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida, que començarà el dia 8 de novembre i finalitzarà també el dia 11, permetrà a les i els habitants de la Vall d’Albaida gaudir de companyies de prestigi internacional amb espectacles com “Les irréels”,  “Anita Maravillas”, “Cal y Canto” o “Fàbrica de Paraules”. La Mancomunitat de la Vall d’Albaida ha rebut del SARC una ajuda de 20.000 euros per a desenvolupar aquesta mostra ja consolidada en el panorama cultural valencià i mundial.

El programa de Festivals, Mostres i Certàmens del SARC ajuda a la sostenibilitat i consolidació d’aquests festivals, mostres internacionalment consolidades que són un pol d’atracció per a professionals de tot el món. L’àrea de Cultura ha mostrat sempre el seu compromís i suport amb mostres com aquestes, que ja porten 25 (la de Pallassos i Pallasses) i 34 anys (la de Titelles). Així, ambdues mostres s’han convertit en tot un referent en el panorama de festivals, mostres i certàmens valencians, junt amb altres també consolidats, com ara el MIM de Sueca o la Trobada Internacional de Mags d’Almussafes.