El Museu de Prehistòria de València, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, ha celebrat les VI Jornades de Numismàtica dedicades enguany a la documentació i catalogació de monedes. Més de 10 alumnes d’Història de la Universitat de València es van inscriure en poques hores cobrint les places ofertes per a realitzar aquestes sessions de tipus pràctica, constatant l’interés dels estudiants per adquirir coneixements pràctics impartits per especialistes en els mateixos museus.

Les sessions formatives de les VI Jornades de Numismàtica han servit per a constatat que els historiadors que han de tractar amb el Patrimoni Cultural, des de l’administració o l’empresa privada, han d’enfrontar-se a aquest tipus d’objectes amb una mínima base de coneixement, per a valorar-los correctament i saber quines són les ferramentes disponibles per a realitzar aquest minuciós treball.

El propòsit d’aquestes pràctiques és mostrar les característiques de les monedes al llarg de la història, conéixer els metalls, denominacions i iconografia, així com la manera d’accedir a la informació analògica i digital que permet la seua catalogació i descripció.

El tècnic en numismàtica del Museu de Prehistòria, Manuel Gozalbes, va estar acompanyat pels especialistes D. Francés, J. A. Sendra, R. Martínez Alzamora, P. P. Ripollès, A. Pérez i J. M. Torregrosa, que transmeteren els seus coneixements en la matèria, des de l’encunyació, la classificació de monedes, bases de dades i documentació. Per la seua banda, els i les alumnes inscrites en les jornades van valorar les explicacions i la possibilitat d’intervenir durant les pràctiques traient el màxim profit de cada sessió.