Les inversions que ha rebut l’Horta Sud durant la nova etapa de la Diputació de València s’eleven fins als 45,3 milions d’euros, un 70,1% més que el que van percebre els seus municipis durant la legislatura anterior. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha assenyalat durant la roda de premsa que s’ha celebrat al Museu de la Rajoleria de Paiporta, junt amb l’alcaldessa del municipi, Isabel Martín, que “aquest augment dels recursos que arriben als municipis respon a la nova política de la Diputació per a distribuir els seus fons amb criteris d’objectivitat i equitat”.

Maria Josep Amigó ha fet balanç de la nova etapa durant la seua intervenció davant d’alcaldesses i alcaldes de la comarca, i ha explicat que “la nova forma de treballar a la Diputació de València ha consistit en anar acabant amb la pràctica dels convenis singulars fins fer-los desaparèixer en l’actualitat”. “Açò —ha afegit la vicepresidenta— ha permés que arriben més recursos a tots els Ajuntaments de forma més transparent i amb independència del seu color polític”.

Isabel Martín, batlessa de Paiporta, ha agraït a la vicepresidenta la seua assistència, i ha expressat la seua satisfacció pels nous criteris que segueix la corporació provincial en el repartiment de les ajudes: “Sense cap dubte, la gestió de la Diputació en aquesta legislatura ha fet un gir de 180º i han augmentat quasi el doble els recursos que han arribat als poble. A més, això s’ha fet de manera equitativa i no partidista, deixant enrere aquella etapa fosca de subvencions i ajudes a dit”.

Els municipis de l’Horta Sud han rebut en el que va de legislatura 60.808.670 euros. Això suposa un augment del 70% respecte al que es va destinar des de la corporació provincial en l’anterior legislatura,  35.568.118 euros, i una inversió per habitant de 133,79 euros, a diferència dels 77,96 dels percebuts entre 2011 i 2015.  .

En quant a la partida d’inversió en educació pública, els distints programes de la Diputació per a la millora de les escoles públiques d’infantil i primària, així com de les escoletes infantils municipals, han comptat amb uns fons de més de 2,8 milions d’euros. Aquests diners han servit per condicionar 12 CEIPS de la comarca i també per millorar 16 espais educatius municipals de la comarca.

A més, la Diputació també ha posat en marxa un pla de finançament de centres de dia per a persones majors i amb diversitat funcional en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Amb la inversió de 4.395.938 euros d’aquest programa, l’Horta Sud comptarà amb un centre de dia i una residència per a majors al municipi de Mislata amb 100 places públiques.