El Racó d’Ademús comptarà amb un centre de dia per a majors d’àmbit comarcal i un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional que seran construïts amb l’ajuda de la Diputació. La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha subratllat durant la visita a les futures instal·lacions comarcals que “el més important és que aquesta infraestructura d’àmbit comarcal permeta a les persones més majors quedar-se al seu territori”.

La vicepresidenta de la Diputació ha visitat el municipi d’Ademús junt amb l’alcalde, Ángel Andrés González, i ha pogut conèixer de primera mà els espais on s’ubicaran tant el centre de dia com el taller ocupacional. Maria Josep Amigó ha assenyalat que aquest projecte “era fonamental per a evitar que les persones usuàries hagen de desplaçar-se llargues distàncies, i en especial a les zones d’interior del nostre territori, que és on s’ubicaran 4 dels 6 centres d’aquestes característiques que es construiran al llarg dels propers dos anys”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Ademús ha expressat la seua satisfacció amb el projecte i ha explicat que “aquesta inversió per al benestar de les persones més majors i d’aquelles amb diversitat funcional és molt important per a la nostra comarca i municipi, perquè som una comarca amb poca població però molt envellida”. Segons ha indicat Ángel Andrés González, “aquestes persones, habitualment compten amb pocs recursos i necessiten tota l’ajuda que els pugam prestar, i actualment sols comptem amb una residencia a tota la comarca”.

Aquestes infraestructures socials s’ubicaran al municipi d’Ademús en els edificis de l’antic CEIP Nuestra Señora del Rosario. El projecte permetrà la creació de entre 35 i 40 places al nou Centre de Dia i un taller ocupacional per a usuaris amb diversitat funcional. La Diputació de València finançarà aquestes obres amb una inversió de 816.441 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

Aquesta nova infraestructura de serveis socials i per a persones dependents d’Ademús es suma als projectes que desenvolupa la Diputació en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i els ajuntaments. En total es construiran sis nous centres socials als municipis d’Agullent, Aras de los Olmos, la Font de la Figuera, Meliana i Mislata, a més d’Ademús, i es crearan més de 500 noves places públiques en centres d’àmbit comarcal.

La Diputació invertirà entre 2018 i 2019 11.019.428 d’euros per a aquestes obres, als quals es sumen els 5.589.725 que va destinar a l’exercici 2017. Amb aquests fons, la corporació provincial destinarà en 3 anys més de 17 milions d’euros a aquestes infraestructures socials.

Ademús rep 1,5 milions d’euros en inversions provincials

La localitat d’Ademús ha percebut, entre 2015 i 2018, 1.509.019 euros a través dels diversos plans de subvencions reglades que desenvolupa la Diputació de València. Això, a falta de l’aprovació dels pressupostos de 2019, suposa un augment de 81.540 euros respecte del total d’inversions que va percebre el municipi durant l’anterior legislatura.