El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i alguns representants del Servei de Medi Ambient de la Diputació de València han participat al Congrés Nacional de Medi Ambient que es celebra a Madrid entre el 26 i el 29 de novembre. En aquest Congrés, que enguany celebra la seua catorzena edició, el diputat Bort ha participat a l’encontre ‘El paper de les diputacions en l’adaptació al canvi climàtic’, on ha destacat les principals línies de treball en aquest àmbit que desenvolupa la Diputació a les comarques de València.
El diputat Josep Bort ha subratllat que “el futur passa inevitablement per la sostenibilitat, i per a aconseguir-ho, és necessari i imprescindible que el conjunt de la societat civil i de les administracions públiques participen en aquest projecte”. Així mateix, Bort ha considerat que “cites com la del Conama, que cada any ens permet avaluar i sondejar la realitat mediambiental que viu el nostre entorn, són molt necessàries per guiar el treball de futur”.
Per tal d’adaptar els municipis de les comarques de València als impactes del canvi climàtic, la Diputació impulsa diverses polítiques públiques com la promoció i coordinació del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia; la promoció del vehicle elèctric i de la instal·lació de punts de recàrrega; l’Estratègia de Gestió Forestal sostenible i per a la prevenció d’incendis; el pla contra la sequera i la millora de la xarxa de distribució d’aigua; el Programa de Gestió Integral de Platges; i la promoció de l’educació i la sensibilització ambientals a través de diverses campanyes.
La Diputació de València, a més, també ha format part de l’exposició d’estands del Congrés. Els representants del Servei de Medi Ambient de la corporació provincial han participat amb un aparador on han exposat les distintes línies de treball que impulsa l’àrea.
Conama 2018: Rumb 20.30
El Congrés Nacional de Medi Ambient (Conama) celebra en 2018 la seua catorzena edició amb el lema “Rumb 20.30”, que posa la vista en els objectius amb els que s’ha compromés Espanya en el marc de l’Agenda 2030 de l’ONU i de la Unió Europea per 2020, 2030 i 2050. Es tracta d’un encontre organitzat per la Fundació Conama, independent i sense ànim de lucre, que s’alinea amb l’objectiu número 16 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.
Aquesta cita anual s’ha convertit en un esdeveniment de referència estatal per la qualitat i amplitud dels continguts que aborda i l’elevada participació que suscita. Durant l’última edició, Conama va comptar amb més de 7.000 participants i una xarxa de més de 450 institucions col·laboradores com administracions, institucions, empreses, centres tecnològics i entitats del tercer sector.