La Diputació de València ha aprovat hui, en sessió plenària, una declaració institucional, recolzada per tots els grups polítics de la corporació (PSPV, Compromís, EU-PV, València en Comú, PPCV, Ciudadanos i el diputat no adscrit), per mostrar el seu ferm suport a les candidatures de ‘Ciutats Musicals de la UNESCO’ de Llíria i Bunyol. La declaració, que ha estat impulsada per l’àrea de Cultura de la Diputació a petició dels ajuntaments de Llíria i Bunyol, també suposa un compromís per part de la Diputació per a col·laborar en la difusió de les accions encaminades a obtenir el reconeixement internacional que mereixen.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO és una iniciativa orientada a promoure la cooperació entre aquelles ciutats que identifiquen la creativitat com un factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible. Actualment, la Xarxa està formada per 180 ciutats en tot el món que treballen amb un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament en l’àmbit internacional.

Les ciutats de Llíria i Bunyol estan preparant les seues candidatures per a sol·licitar l’ingrés en la Xarxa de Ciutats Creatives en 2019, en la modalitat de “Ciutats Musicals”. I motius i mèrits no els falten. Per a aquests dos municipis, la música és part essencial de la seua identitat i del seu quefer quotidià. Ambdues ciutats disposen de dues societats musicals, amb més de cent músics de formació estable i amb una trajectòria plena d’èxits i de reconeixement internacional. Així, tant Llíria com Bunyol configuren un viver actiu de músics i músiques, on és ben ressenyable el paper de les diferents escoles, centres de formació i programes i festivals al voltant de la música.