La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha presentat a Sagunt, junt amb l’alcalde de la localitat, Josep Francesc Fernández, les inversions que s’han realitzat a la comarca del Camp de Morvedre durant l’actual legislatura, que han estat aproximadament 10 milions d’euros, un 86,6% més que el que van percebre els seus municipis durant la legislatura anterior.

Maria Josep Amigó durant la seua intervenció a la roda de premsa ha fet balanç sobre els tres anys que porta l’actual govern al capdavant de la institució provincial i  ha destacat que “la nova forma de treballar a la Diputació de València ha consistit en anar acabant amb la pràctica dels convenis singulars fins fer-los desaparèixer en l’actualitat”. “Aquesta nova política –ha continuat Amigó- ha permès distribuir els recursos amb més objectivitat i equitat, de forma transparent i amb més quantitats econòmiques per a tots els pobles i independentment del seu color polític”.

Per la seua banda, l’alcalde de Sagunt, Josep Francesc Fernández,ha començat la seua intervenció assenyalantel gran canvi que ha hagut en aquesta legislatura respecte a l’anterior, i ha remarcat que “hem pogut comprovar com s’han desterrat les velles practiques del sectarisme i  les polítiques arbitraries, en funció dels colors polítics. La transparència ha estat la pràctica dominant i per tant sabem que tots els recursos s’han distribuït de manera equitativa”. També, Fernández, ha volgut destacar que “la Diputació ha estat fidel al govern del Botànic i també als ajuntaments i, es per això que ens han arribat inversions d’àrees que eren competència directa de la Generalitat i gràcies a la col·laboració de la Diputació amb les diferents conselleries s’han pogut millorar moltes infraestructures dels nostres municipis”.

Les localitats del Camp de Morvedre han rebut en el que va de legislatura 21.485.317,69 euros. Això suposa un augment del 86,6% respecte al que es va destinar des de la corporació provincial en l’anterior legislatura,  11.510.000,75 euros, i una inversió per habitant de 236,19 euros, a diferència dels 127,53 dels percebuts entre 2011 i 2015.

En quant a les inversions destinades a l’educació pública, la diputació ha destinat 745.000 euros a diferents escoles de la comarca, com el CEIP Baladre del Port de Sagunt; CEIP Santa Ana de Quartell; CEIP Ausiàs March de Sagunt, i al Victòria i Joaquin del Port de Sagunt. I una inversió total de 821.000 euros destinats a espais educatius municipals, com escoletes, escoles d’adults i conservatoris municipals.  La vicepresidenta de la Diputació, a més, ha destacat que “mai la diputació de València havia invertit tant en educació com en aquest darrers dos anys i ho tornarem a fer en el pressupost de 2019”.

Tres anys de col·laboracions entre administracions

La vicepresidenta de la corporació provincial ha subratllat davant dels mitjans que “la Diputació ha tingut com a primer objectiu seguir les polítiques del Botànic i, per això, ha col·laborat en diferents conselleries per a dur endavant inversions en temes tan importants com l’educació o els serveis socials”.

La Diputació de València ha cooperat amb la Conselleria d’Educació, Investigació i Esports a través dels Plans Municipals de Manteniment d’Escoles de 2017 i 2018, amb el que es subvenciona la millora dels centres públics d’infantil i primària que no s’han pogut acollir al Pla Edificant de la Generalitat, i el Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals de 2018, que destina ajudes als municipis per tal d’adequar i condicionar els centres municipals públics d’educació no reglada.