L’Olleria, municipi de la Vall d’Albaida, a través de les inversions destinades des de la Diputació de València, adequarà el pati de la Casa Santoja, atès que és un dels principals reclams turístics de la localitat. La vicepresidenta de la institució provincial, Maria Josep Amigó, acompanyada per l’alcalde, Julià Engo, i part de la corporació municipal, ha visitat aquest espai cultural, entre d’altres instal·lacions que han estat millorades gràcies a l’ajuda de la Diputació.

Maria Josep Amigó, ha destacat durant la visita “la bona conservació de la Casa Santoja” i ha ressaltat “el bon treball per part de l’Ajuntament per fer d’aquest espai un dels principals reclams turístics del municipi”. Així mateix, Amigó, s’ha mostrat molt satisfeta perquè “tots els ajuntaments utilitzen les inversions de la Diputació d’una manera autònoma i sempre pensant en la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de les localitats, així com per reforçar el turisme en les poblacions de l’interior”.

L’Ajuntament de l’Olleria a través del programa de Serveis i Obres Municipals (SOM), ha rebut una inversió de 104.429 euros per tal d’adequar i pavimentar el pati exterior la Casa Santoja, abans coneguda com Palau dels Marau, i declarat com edifici de Bé d’Interés Cultural (BIC). També, dintre d’aquesta inversió, el consistori arreglarà les canonades del pati exterior, perquè torne a ser un espai de reunions ja que al pati es poden agrupar al voltant de 400 persones. A més, a l’any 2015, primer any de la nova legislatura, l’Ajuntament de l’Olleria va rebre aproximadament 100.000 euros amb el programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) per rehabilitar i adequar l’ala esquerra d’aquest espai cultural.

L’alcalde d’Olleria, Julià Engo, s’ha mostrat molt agraït per l’ajuda de la Diputació “per les inversions realitzades a l’Olleria” i ha remarcat que “amb les ajudes s’està realitzant una millora en la Casa Santoja, així com en altres instal·lacions en la localitat, per tal de millorar la vida de tots els veïns i veïnes d’Olleria”.

A més, la vicepresidenta ha pogut conèixer de primera mà altres obres de millora i adequació que s’han dut o s’estan duent a terme en el municipi de la comarca de la Vall d’Albaida amb els diners rebuts pels diferents plans d’inversió de la Diputació, com les obres comeses de millora i adequació al pati de l’Escola Infantil Municipal amb un pressupost de 35.000 euros del programa PPOS 2017. També, Amigó va visitar les actuacions comeses al poliesportiu municipal on s’ha construït una nova pista de futbol sala, pàdel i bàsquet, amb un pressupost de 150.368 euros del programa SOM 2018.

Total inversions a l’Olleria

L’Olleria ha rebut en total 2.191.873 euros d’inversió de la Diputació des de 2015, a falta de l’aprovació dels pressupostos provincials de 2019.