Hui s’ha presentat al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), depenent de l’àre de Cultura de la Diputació,l’exposició ‘D759 in B minor’, de l’artista valencià, i guanyador del ‘Premio Nacional de Dibujo DKV-MAKMA’, Manu Blázquez. La roda de premsa ha comptat amb la participació d’Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM; Miquel Moreno, director de la delegació DKV València; Vicent Chambó, conseller de la revista MAKMA i comissari de la mostra; i el mateix Manu Blázquez.
L’exposició, que es podrà visitar fins al 3 de febrer de 2019, mostra una selecció de dibuixos amb els quals l’artista planteja una reinterpretació plàstica de la ‘Sinfonía inacabada’ de Franz Schubert, la misteriosa obra de dos moviments (i no quatre) etiquetada per alguns com una peça excepcional però inconclusa, i defensada per altres com una creació original concebuda així per la ment innovadora del compositor. En paraules del comissari de l’obra‘D759 in B minor’, VicentChambó, “es tracta d’un projecte conceptual que ens permet abordar detalls de la biografia de Franz Schubert, ja que se centra en una lectura plàstica sorprenent de la seua mítica Vuitena simfonia”.
Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM, ha destacat “la satisfacció per part del museu de col·laborar amb un projecte com aquest, compromés amb la divulgació i el foment de la producció artística”. També ha assenyalat que “l’obra de Manu Blázquez estableix un diàleg perfecte amb els espais del museu i amb l’entorn en el qual s’ubica”. Per la seua banda, Vicent Chambó, comissari de l’exposició, ha agraït “la col·laboració del museu en el projecte, així com el bon funcionament de la relació entre entitats i la idoneïtat de l’espai per a acollir el resultat del premi”. Per últim, Manu Blázquez ha fet referència al sistema que ha utilitzat per a crear les sèries que s’exhibeixen, a través del qual descompon la simfonia “creant una successió numèrica per a cada grup d’instruments, sumant els grups i compassos, per a aplicar el resultat gràficament a una quadrícula a través de formes i perforacions geomètriques, línies i buit”. En el museu, segons ens explica l’artista valencià, “podem veure les sèries que representen els sons com aquelles que arrepleguen el negatiu de la simfonia i el text musical: els silencis”.
El ‘Premio Nacional de Dibujo’, ja en la seua quarta edició, organitzat per DKV Seguros i MAKMA, revista de artes visuales y cultura contemporània, tracta d’aproximar l’art contemporani al públic en general i obrir espais per a l’oci cultural familiar, valent-se de la potència, l’atemporalitat i els valors inherents a contes, relats, i històries.