L’àrea de Cultura de la Diputació de València, encapçalada pel diputat Xavier Rius, ha volgut agrair la col·laboració del Museu Marià de València (MuMa) amb el MuVIM en la producció del cicle expositiu ‘Mare dels Desemparats’, que es podrà visitar fins al 24 de març. Xavier Rius, acompanyat pel director del MuVIM, Rafael Company, s’han reunit amb María Ángeles Gil, directora del MuMa, i Jaime Sancho, rector de la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats, per a fer entrega d’un facsímil del missal del papa Alexandre VI, un llibre amb cinc-cents anys d’història.

L’àrea de Cultura es va trobar amb l’oportunitat d’adquirir aquest missal de Nadal d’Alexandre VI, que actualment encara es fa servir en aquestes festes tan pròximes. És una edició limitada d’un missal que es va mantenir en la litúrgia de l’Església catòlica durant més de 400 anys. La Diputació de València, i en especial l’àrea de Cultura i el MuVIM, volen agrair així la col·laboració del MuMa, amb la cessió desinteressada d’importants peces per al cicle expositiu ‘Mare dels Desemparats’, concebut i desenvolupat pel MuVIM.

‘Mare dels Desemparats’ consta de tres exposicions que pretenen crear un recorregut fidel i cronològic dels esdeveniments més significatius en la història de la ‘Mare de Déu dels Desemparats’, patrona de València. Tres exposicions que tenen per objectiu il·lustrar, des d’una perspectiva interdisciplinària, la història cultural d’aquesta icona, des de la creació de la ‘Lloable Confraria de Nostra Dona Sancta Maria dels Ignoscens’, confraria medieval creada entorn de l’ ‘Hospital d’Ignoscens, Folls i Orats’, fundat pel Pare Jofre; fins als nostres dies.