L’estratègia de Smart Cities ‘Connecta València’, que impulsa l’àrea de Modernització de la Diputació de València en col·laboració amb el Think Tank Smart Cities (AVAESEN), dóna un nou pas amb l’entrega de les guies ‘smart cities’ als primers 10 municipis que s’han inscrit al programa provincial de ciutats intel·ligents. El diputat de Modernització, Ivan Martí, junt amb el president de l’associació, Marcos J. Lacruz, han rebut al MuVIM els representants dels municipis i els han entregat els documents elaborats segons les necessitats específiques de cada localitat per a implantar i desenvolupar les tecnologies de ciutat intel·ligent.

El diputat de Modernització, Ivan Martí, ha subratllat que “el primer pas és detectar carències i necessitats dels ajuntaments i com, a través de la tecnologia poden millorar la eficiència de la gestió municipal i oferir millors serveis a la ciutadania”. Segons ha explicat Martí, “amb l’elaboració d’aquests documents afavorim el treball col·laboratiu i coordinat dels diferents departaments municipals que intervenen en la gestió de la ciutat”. A més, el diputat ha incidit que “aquestes accions demostren que els serveis smart es poden implantar en qualsevol municipi independentment de la seua grandària”.

Els documents que s’han repartit als representants de Llutxent, Sinarcas, Carcaixent, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Quatretonda, Montaverner, Rafelguaraf, Cheste i Caudete de las Fuentes ofereixen una guia per implantar diverses tecnologies de gestió intel·ligent dels municipis d’una manera ordenada i integral.

Aquestes recomanacions són el resultat d’una anàlisi individualitzada de les necessitats d’aquestes tecnologies en cada municipi i les solucions que ofereix el mercat, i ofereixen un pla i una estratègia d’aplicació i implantació. Les guies ofereixen recomanacions en cinc àmbits distints com són innovació social; energia, medi ambient, infraestructures i habitabilitat; mobilitat urbana; i govern, economia i negocis.

Aquests documents formen part de la tasca d’assessorament i coordinació que desenvolupa la institució provincial en la implantació de les tecnologies de ciutats intel·ligents a les comarques de València. Es tracta d’una ferramenta d’orientació per als municipis que han sol·licitat les ajudes de la línia de subvencions per a la compra e instal·lació de dispositius i sensors intel·ligents.