El MuVIM convida als valencians i valencianes a recrear l’espai ocupat per l’antic hospital

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) ha organitzat, per a aquest dissabte 19 de gener, una activitat que permetrà a la ciutadania reflexionar sobre el passat, present i futur del que va ser el primer hospital psiquiàtric d’Europa. Sota el títol “Perímetres col·laboratius” s’intentarà reconstruir simbòlicament, mitjançant un plàstic de gran format transparent, el perímetre que va ocupar aquest complex hospitalari del segle XV.

 

Des de les 10.00 hores, fins a les 20.00 de la vesprada, es col·locarà un mur perimetral de plàstic en l’exterior del museu, construint per a cada observador una lectura distinta de l’entorn. Aquesta reconstrucció conduirà a nous descobriments espacials, al mateix temps que ens permetrà aprehendre l’empremta del passat.

 

El públic podrà accedir dins del perímetre i submergir-se en aquest indret col·laborant en la seua reelaboració i afegint desitjos solidaris, consignes d’ajuda i de solidaritat, en honor a l’origen d’aquest hospital, es a dir, aquells col·lectius els quals, tant hui com ahir, són susceptibles de la marginació.

 

Conduirem al visitant a la citada reconstrucció simbòlica mitjançant frases, paraules i notícies de premsa, embastades amb els paràmetres d’un joc. Es farà una reflexió col·lectiva al voltant dels conceptes que originaren en 1409 la creació d’aquest espai.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *