La Diputació ha ingressat ja a l’ajuntament d’Agullent  540.553’11 euros, el 90% del pressupost total de la subvenció, de 600.615 euros, per tal d’avançar amb el projecte de construcció del centre de dia de proximitat per als veïns i veïnes del municipi i la comarca de la Vall d’Albaida. Es tracta d’un projecte emmarcat dintre dels sis centres socials que la Diputació durà a terme amb una inversió biennal total d’11 milions d’euros. La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha visitat el municipi d’Agullent acompanyada de l’alcalde, Jesús Pla, amb qui ha pogut comprovar de primera mà les característiques d’aquest i altres projectes duts a terme amb l’ajuda de la Diputació.

Durant la visita, la vicepresidenta ha expressat la satisfacció per “assolir un dels reptes d’aquesta legislatura”, per “fer possible aquesta col·laboració a tres bandes (municipis, Diputació i Generalitat)”, i perquè “quan estiguen tots els centres construïts s’hi comptarà amb 500 places noves”. A més, Amigó ha destacat que “des dels municipis s’ha treballat per fer possibles aquests projectes d’abast comarcal, perquè és necessari que existisquen aquests centres per a mantenir a la gent major prop del seu domicili, del seu entorn habitual”.

Per la seua part, Jesús Pla, ha subratllat que “els recursos públics, com els destinats a aquest projecte, tenen una sola finalitat, augmentar el benestar de les persones”, i ha afirmat que “en un temps en el qual es posa en valor la vida en els pobles, és fonamental, per a lluitar contra la despoblació, que els nostres pobles estiguen dotats d’aquests serveis socials, com és el centre de dia que es construeix a Agullent”.

Més de 500 metres quadrats i 25 noves places públiques

Amb una dotació pressupostària de 600.615 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019, la construcció d’un centre de dia per a persones majors a Agullent farà possible l’oferta de 25 noves places públiques. El projecte es durà a terme sobre els terrenys de l’antic Patronat, al mateix nucli urbà, adquirits pel consistori d’Agullent a la parròquia de Sant Bertomeu.

La parcel·la sobre la qual es construirà va ser adquirida per l’ajuntament amb els Fons del SOM de la Diputació i té una superfície de 523’13 metres quadrats, està situada al Carrer La Torre, al centre del poble i a escassos metres del carrer major i de l’Ajuntament. La idea, tal com ha afirmat l’alcalde, és que “la gent major d’Agullent estiga dins del poble i prop de les seues cases”.

Hi han previstes 25 places i el centre tindrà diferents sales per a l’atenció dels majors segons les seues necessitats (cuina, menjador, sala de tractaments i cures, sala de rehabilitació, vestuaris i dutxes geriàtriques, sala polivalent i pati descobert)  a més de les estances comunes i d’administració.