La Volta i València tornen a rodar juntes. Després del parèntesi de l’últim any, donada la impossibilitat geogràfica d’un recorregut que només tocava la costa mediterrània pel sud, la ronda ciclista torna a terres valencianes com ja el fera en 2016 i 2017, aquesta vegada amb dues etapes amb eixida a la província, a Cullera i l’Eliana, i final al Puig.

Dues jornades, les del dimarts 27 i el dimecres 28 d’agost, que situaran de nou a la província en l’aparador mundial que ofereix la Volta, amb la retransmissió en directe en 200 països i una caravana de 2.500 professionals que deixarà un retorn aproximat de mig milió d’euros durant els dos dies i la nit que romandrà a València.

En paraules d’Isabel García, diputada d’Esports, “l’arribada de la Volta és sempre un esdeveniment que hem de celebrar tant per l’espectacle esportiu que ofereix a les moltes afeccionades i afeccionats valencians com pel potencial com a element vertebrador del territori i la imatge que projecta dels nostres pobles i ciutats”.

En la mateixa línia s’ha expressat la diputada de Turisme, Pilar Moncho, qui ha instat als alcaldes i alcaldesses dels municipis pels quals discorrerà la carrera a bolcar-se en aquest esdeveniment que “obri la finestra de València al món i descobreix no solament l’encant turístic d’aquesta terra sinó també la seua història, la seua gastronomia i els seus costums”. “En aqueixa part final de l’estiu, la Volta s’està convertint en una cita clàssica que gaudim i hem d’aprofitar per a oferir una imatge conjunta i global del nostre producte turístic”, ha afegit la responsable del Patronat.

El dimarts 27, la carrera partirà de Cullera i travessarà els termes de Corbera, Alzira, Almussafes, Alfarp, Real de Montroi, Xest, Vilamarxant, Bétera, Torres-Torres i el Port de Sagunt, abans d’aconseguir la meta al Puig. L’Alt del Oronet, de tercera categoria, serà la cota més destacable en muntanya. Un dia després, l’etapa 5 eixirà de l’Eliana, al Camp de Túria, i passarà per Lliria abans d’acomiadar-se de la província pel Port de les Alcubles, de segona categoria, rumb a l’Observatori de Javalambre, on estarà instal·lada la meta.

Terra de ciclisme

El director de la Volta, Javier Guillén, ha mostrat la seua satisfacció per tornar a “una terra de ciclisme” i ha explicat que la Volta “és molt més que una competició esportiva amb 200 corredors que busquen la victòria, ja que des de l’organització tractem de vendre territori”. Aquesta filosofia es tradueix en una carrera que compta amb un milió i mig d’espectadors per etapa.

La ronda espanyola tornarà a la fi d’agost a terres valencianes amb els millors ciclistes del moment, la caravana que acompanya l’esdeveniment, els helicòpters i les seues cambres aèries per a captar els nostres municipis a vista d’ocell i les cambres que portaran l’esdeveniment a 365 milions d’espectadors. Com ho defineix el màxim responsable de la Volta, “un projecte esportiu i turístic global”.