La Diputació de València invertirà 380.000 euros per a la millora de 10 escoletes infantils de la ciutat de València i els seus pobles, amb una ajuda per a cadascuna d’elles de 38.000 euros. Tal i com ha indicat la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, durant la visita al CEIP José Senent de Massarrojos, la institució provincial ja ha ingressat el 80% de les ajudes al consistori de la capital, tant les subvencions per al condicionament de les escoletes infantils com les ajudes per als centres d’infantil i primària.

Maria Josep Amigó, durant la visita a Massarrojos que ha realitzat junt amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i l’alcalde pedani, Carles Verdaguer, ha explicat també que “el projecte de col·laboració amb la Conselleria d’Educació per millorar l’eficiència energètica dels col·legis també ha arribat als pobles de València”. La vicepresidenta ha indicat que “aquestes millores arribaran a cinc col·legis públics de la ciutat i els pobles de València, l’educació pública per a nosaltres és una prioritat i invertirem més d’1 milió d’euros en el seu condicionament”.

La vicepresidenta de la Diputació ha afirmat que “aquestes obres eren molt necessàries i la col·laboració entre les institucions també, perquè tot i que el manteniment dels centres és competència municipal, malauradament no sempre compten amb la capacitat per fer-ho”.

Joan Ribó ha subratllat per la seua banda que “la col·laboració entre l’ajuntament de València i la Diputació d’aquests anys ha estat molt bona a molts nivells, i precisament en els pobles de València és on més s’ha notat”. “Jo crec que és molt important —ha continuat Joan Ribó— i pense que els temps en que cadascú anava per la seua banda s’han superat, i això possibilita que es facen més coses, molt millor i més ràpid”.

Millora de l’eficiència del CEIP José Senent de Massarrojos

La reforma i condicionament del CEIP José Senent de Massarrojos ha comptat amb una subvenció de 85.000 euros del Pla de Manteniment d’Escoles de la Diputació. Els diners han permés la renovació de les portes i finestres, i també el canvi de la il·luminació. D’aquesta manera, s’ha millorat l’aïllament tèrmic de l’edifici i la seua eficiència energètica.

El batlle de València, Joan Ribó, ha afirmat que el projecte de canvi de portes i finestres del CEIP José Senent “és un pas endavant i, sobre tot, millora l’eficiència del centre i la qualitat del servei, tal i com han manifestat el director i la cap d’estudis del centre”.

Per la seua banda, l’alcalde pedani de Massarrojos, Carles Verdaguer, ha incidit en què “aquestes inversions eren molt necessàries per al funcionament adequat de les instal·lacions educatives”. Verdaguer ha explicat que al col·legi públic, a més, s’han invertit part de los fondos provincials en la reforma dels lavabos i el clavegueram, i també en la reforma de l’accessibilitat de l’edifici.

Més d’1 milió d’euros invertits als centres educatius públics de València

La Diputació, a través del Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019, ha destinat 380.000 euros per tal de millorar 10 escoletes municipals de València. A més, els Plans Municipals de Manteniment d’Escoles de 2017 i 2018 han invertit a València 625.000 euros per a millorar l’eficiència energètica dels col·legis Gaspar Gil Polo, Arquitecto Santiago Calatrava, José Senent, José Manuel Montoya i Torrefiel.

Aquestes ajudes de la Diputació, que sumen més d’1 milió d’euros en total, complementen el Pla Edificant que desenvolupa la Conselleria d’Educació i estan destinades als centres que no s’inclouen al pla autonòmic, d’acord amb els criteris definits pel personal tècnic de la Conselleria.