El Centre del Carme va acollir, el passat dimecres 20 de febrer, la presentació de ‘Trinquet’, un videojoc, en format d’aplicació mòbil, per a descarregar i jugar des de diferents dispositius mòbils. El projecte, que ha comptat amb el suport i la subvenció de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports i l’Ajuntament de València, és un videojoc interactiu i expansiu que permet als usuaris i usuàries jugar a una simulació d’una partida de pilota, però també conéixer la seua història, les seues curiositats, el seu vocabulari i a les figures clau d’aquest esport tan propi dels valencians i valencianes.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, va ser un dels encarregats, junt amb el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, de presentar aquest projecte, que posa en valor un esport de referència per a la cultura i la tradició valenciana. “Un joc interactiu, gratuït, adaptat per a diverses llengües i molt, molt divertit”, com va ressenyar Rius.

 

‘Trinquet’ és una aplicació mòbil destinada al públic jove, perquè coneguen la pilota valenciana i el descobrisquen com un esport modern, del segle XXI. El videojoc, que està ara mateix en fase de llançament, permet als usuaris i usuàries jugar una partida de pilota en el mític Trinquet de Pelayo i, a més, els permet configurar l’avatar del seu jugador o jugadora com ells desitgen. Una plataforma inclusiva que pretén visibilitzar també el paper de les dones pilotaris i de les esportistes en general.

 

La presentació va comptar també amb la presència del jugador professional Francesc Xavier Puchol, més conegut com a Puchol II, així com de Josep González en representació de Caironat, empresa valenciana encarregada del desenvolupament del videojoc; Marina Molina, directora d’Innovació en Caixa Popular, altre dels inversors del projecte; Albert Arnau Espinosa, cap del servei d’Innovació i Nous Formats d’À Punt Mèdia; i per Helena Malonda, professora de Secundària i jugadora de pilota; a més d’una actuació del grup valencià Tardor.