El diputat de Modernització, Iván Martí, i el cap del servei d’Informàtica i Desenvolupament de l’Administració Electrònica de la Diputació, José Benedito s’han reunit amb José Vicente Morata, president de la Cambra de Comerç i Carlos de Cózar, director de l’àrea TIC i Sistemes de la Cambra a la seu de la Cambra de Comerç de València per posar en comú el conveni per a la transformació digital per a empreses, signat per la Diputació de València i la Cambra de Comerç.

L’objectiu d’aquest conveni és assentar les bases de la col·laboració entre ambdues entitats per al desenvolupament de diferents programes tecnològics amb la finalitat de contribuir a la modernització i millora de la competitivitat del teixit empresarial de les comarques valencianes. Aquesta col·laboració s’emmarca dins de l’àrea TIC i Sistemes de la Cambra, que té per objectiu ajudar a les empreses en el procés de transformació digital.

El diputat de Modernització, Iván Martí, ha manifestat durant la reunió la seua satisfacció en els resultats d’aquest conveni i ha ressaltat “com que sempre tenim en el centre de les nostres polítiques i accions als ciutadans, pensarem que era indispensable entrar a participar en aquest programa, atès que darrere de les PYMES el que hi ha són persones que a tot el nostre territori intenten crear riquesa i generar ocupació, i la Diputació no es podíem quedar darrere en aquest sentit”. I ha continuat: “Vists els resultats crec que vàrem encertar, hi ha una gran demanda que demostra que som una societat innovadora que està entenent que la transformació digital és una realitat i que no es podem quedar darrere i entre tots hem d’aconseguir-ho”.

Per la seua banda, el president de la Cambra de Comerç de
València, José Vicente Morata, hi ha posat en valor que “el que es pretén amb aquest conveni és que qualsevol municipi d’aquesta província i qualsevol empresa tinga la capacitat de tenir la informació necessària per a estar a la avantguarda del que en aquests moments ha de tenir una empresa en un món globalitzat”.

Amb la signatura d’aquest conveni, en 2019, la Diputació col·laborarà amb 150.000 euros, que se sumen als 158.000 euros amb què va subvencionar el programa en 2018. Gràcies a aquesta aportació en 2018 es van obtenir 100 diagnòstics i 110 implementacions; 226 consultes relacionades amb la transformació digital; s’han realitzat més de 10 jornades informatives i més de 2.000 empreses sensibilitzades amb la transformació digital; a més, de la creació d’una oficina de transformació digital.

Aquest any, la Diputació ha aportat 150.000 euros, dels quals 78.132 euros s’han destinat a ajudes dirigides a PYMES per a implantar tecnologies prèvia fase de diagnòstic, la corporació provincial finança un 50% de diagnòstics i seguiments en aquestes ajudes. També, realitza un  projecte de consolidació de l’Oficina que ajude a les PYMES a disposar d’un pla personalitzat o estratègia digital en funció de les característiques  de les xicotetes i mitjanes empreses.

En total, durant aquest any es realitzaran 80 diagnòstics i 80 implantacions en diferents empreses del territori valencià; 200 consultes relacionades amb la transformació digital; 7 jornades informatives; més de 1.500 empreses sensibilitzades en les diferents jornades i la consolidació de l’Oficina de Transformació Digital a València.

A més, el diputat de Modernització també ha volgut remarcar que “hem d’aconseguir dur a tota la nostra gent endavant cap a aquest camí de la digitalització, i que podem incidir en un problema que ens preocupa a tots i totes, volem lluitar contra el despoblament, volem ajudar a l’interior i les zones rurals que mantinguen les seues activitats i amb aquests tipus de programes són eines fonamentals per aconseguir-ho. La tecnologia ens permet trencar barreres i apropar-nos a la gent, ser més inclusius, i aconseguir que tot el nostre territori tinga un futur millor” ha remarcat Martí.