La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha inaugurat el I Concurs professional de paella de fetge de bou i postres del cacau del collaret, emmarcat dintre de la II Setmana Gastronòmica de Meliana ‘Menja’t Meliana’, i que ahir va concloure amb gran afluència de visitants, amb un total de 20 restaurants de tot el territori valencià.

Amigó durant la inauguració d’aquest primer certamen ha destacat que “es tracta d’una iniciativa molt bonica per donar a conéixer la paella de fetge de bou tan tradicional en alguns municipis de la comarca de l’Horta Nord, a la resta de la comarca, del País Valencià i també a la resta del món.  A més de recuperar una tradició tan nostra i utilitzant productes típics de la nostra terra”.

La vicepresidenta durant la seua visita ha estat acompanyada per l’alcalde de Meliana, Josep Riera; per la regidora d’Agricultura, Roca, Fires i Mercat, Amparo Martí, i per altres membres de la corporació municipal, així com també pel diputat de Medi Ambient, Josep Bort. L’alcalde de Meliana ha manifestat la seua satisfacció per la gran acollida que va tenir la primera edició de ‘Menja’t Meliana’ i aquesta segona, i la bona acollida que està tenint aquest primer concurs “què és el que necessitàvem per rellançar el que és la nostra gastronomia més típica de l’Horta”.

El concurs s’ha realitzat a la Plaça Major de la localitat, amb un total de  20 restaurants participants en el concurs de paella de fetge de bou i  de postres de cacau del collaret. Aquest certamen ha acollit restaurants de l’Alcúdia, El Palmar, Sueca, Nàquera, Serra, Torrent, Alginet, Massamagrell, Còrdova, Puçol, Tavernes Blanques, Xèrica, Alboraia, València i del mateix municipi de Meliana. El guanyador de la paella ha estat el restaurant Avinguda 2.0 de Massamagrell i, les guanyadores del postre La Despensa de Burjassot.

A més la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha manifestat que “l’ens provincial sempre està al costat dels seus pobles i ciutats, i de les tradicions que cal potenciar i que cal protegir en aquest cas la paella de fetge de bou que és part de la nostra cultura tradicional”. I ha continuat: “estic segura que aquest primer concurs tindrà moltes més edicions”.

Des de l’organització han volgut agrair a tots i totes les participants “el seu compromís i la seua professionalitat per fer possible aquesta jornada i donar més rellevància als plats típics de Meliana”.