L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació continua amb el II Cicle de Jornades Comarcals ‘d’Energia i Canvi Climàtic: mobilitat elèctrica, eficiència energètica i autoconsum’, que organitza l’ens provincial junt amb les associacions ASELEC i FEMEVAL. En aquesta ocasió s’ha celebrat al Centre Juvenil de Vallada, a la comarca de la Costera, i que ha comptat amb la benvinguda de l’alcaldessa de la localitat, Maria José Tortosa.

El programa de la jornada, que s’ha celebrat entre les 11 i les 14 hores, ha inclòs tres conferències sobre mobilitat elèctrica, gestió energètica i autoconsum dirigides tant als representants municipals com al personal tècnic dels consistoris de la comarca i altres associacions i col·lectius civils, i que ha finalitzat amb un col·loqui. A més, s’ha instal·lat una carpa informativa a l’entrada del centre junt amb alguns vehicles elèctrics de la corporació provincial.

Aquestes jornades formen part de les accions divulgatives i promocionals que, com a coordinador territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia de la Comissió Europea, desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació entre els municipis de la província.

Les dos últimes jornades comarcals es celebraran a Potries (La Safor) el pròxim dimecres 10 d’abril i a València el proper 17 d’aquest mateix mes.

La Diputació subvenciona la compra de vehicles elèctrics

La Diputació aposta per la mobilitat elèctrica i ofereix als municipis de la província un segon pla d’ajudes per a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega dotat amb un pressupost d’1 milió d’euros. Aquestes inversions de 2019 es sumen al primer programa de subvencions que es va desenvolupar en 2018 amb uns fons de 750.000 euros, 1.750.000 euros totals entre els dos exercicis.

L’àrea de Medi Ambient, a més, farà un altre pas en l’impuls de les polítiques de sostenibilitat i trànsit cap a un model econòmic baix en carboni, i llançarà enguany una línia de subvencions dotada amb 150.000 euros per a la realització de certificacions energètiques als edificis municipals.