La mobilitat elèctrica, l’eficiència i l’autoconsum energètics han sigut els protagonistes de la jornada comarcal mediambiental que ha celebrat la Diputació de València a la casa consistorial de Potries. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i l’alcaldessa del municipi de La Safor, Assumpta Domínguez, han sigut els encarregats de presentar aquest encontre. Bort ha incidit en que la mobilitat elèctrica constitueix una ferramenta clau per a mitigar i frenar els efectes del canvi climàtic, i ha remarcat que aquest, el canvi climàtic, “és ja un problema del present”.

El diputat Bort ha explicat a les persones assistents, entre les que hi havia diversos representants municipals de la comarca, que “abordar els efectes del canvi climàtic i mitigar-los ha de ser una prioritat per a totes les administracions”. “Per això, des de la Diputació, desenvolupem diferents mesures per afavorir el canvi de model energètic i de transport, com les ajudes a municipis per a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega”.

El programa de la jornada, que s’ha celebrat entre les 11 i les 14 hores, ha inclòs tres conferències sobre mobilitat elèctrica, gestió energètica i autoconsum dirigides tant als representants municipals com al personal tècnic dels consistoris de la comarca i altres associacions i col·lectius civils. A més, s’ha instal·lat una carpa informativa a l’entrada de l’espai junt amb alguns vehicles elèctrics de la Diputació.

L’encontre celebrat al municipi de la Safor forma part de les accions divulgatives i promocionals que, com a coordinador territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia de la Comissió Europea, desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació entre els municipis de la província. La següent jornada conclourà la segona edició de sessions mediambientals comarcals i es celebrarà a València el proper dia 17 d’abril.

La Diputació subvenciona la compra de vehicles elèctrics

La institució provincial aposta per la mobilitat elèctrica i ofereix als municipis valencians un segon pla d’ajudes a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega dotat amb un pressupost d’1 milió d’euros. Aquestes inversions de 2019 es sumen al primer programa de subvencions que es va desenvolupar en 2018 amb uns fons de 750.000 euros, 1.750.000 euros totals entre els dos exercicis.

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació, a més, farà un altre pas en l’impuls de les polítiques de sostenibilitat i trànsit cap a un model econòmic baix en carboni, i llançarà enguany una línia de subvencions dotada amb 150.000 euros per a la realització de certificacions energètiques als edificis municipals.