La diputada de Medi Ambient i vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha participat en la jornada inaugural sobre “Els reptes de les smart cities” d’Ecofira, el certamen internacional de solucions mediambientals. A la taula ha estat acompanyada per Júlia Company, directora general de l’IVACE; Joaquín Longares, delegat autonòmic d’Iberdrola; i Alfredo Quijano, vicepresident de l’ITE.

 

El compromís de la corporació provincial amb les polítiques d’estalvi energètic i mobilitat sostenible per a mitigar el canvi climàtic, és ferm. De fet, des de 2016 la Diputació de València coordina i proporciona suport tècnic i financer a 221 municipis adherits al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, que té com a finalitat reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 40% abans del 2030, millorar l’eficiència energètica, generar energia provinent de fonts renovables i desenvolupar mesures per adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

 

Maria Josep Amigó ha destacat en la seua intervenció que “l’eficiència energètica, les energies renovables i la mobilitat elèctrica han de ser els motors que transformen el nostre sistema productiu, fent els pobles i les ciutats més intel·ligents, amables i adaptats al nou escenari climàtic”, per això ha explicat que “ja hem començat i anem a continuar implementant mesures efectives que contribueixen a reduir les emissions i a millorar l’eficiència energètica. Des de l’any passat es subvenciona la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega per a les flotes municipals i enguany s’han tret ajudes perquè els ajuntaments certifiquen energèticament els seus edificis públics”.

 

La vicepresidenta de la Diputació també ha tingut unes paraules d’agraïment per a “la societat civil i especialment la joventut ens estan donant una lliçó. El passat divendres milers de persones es van manifestar arreu del món, també a València, reclamant que els polítics actuem. Per tant, les institucions estatals, autonòmiques i locals hem d’assumir la nostra responsabilitat i estar a l’alçada de les necessitats que exigeix aquest moment crucial” i ha recordat que “les conclusions dels científics a la Cimera del Clima de Nova York de la setmana passada: L’escalfament global està produint uns efectes pitjors i més ràpids del que es preveia fa una dècada”.

 

ECOFIRA és el certamen internacional de les solucions ambientals, un punt de trobada en el qual empreses i organismes públics presenten els últims avanços innovadors. Amb 16 edicions celebrades, el certamen s’ha consolidat com a referència per als professionals i les empreses del sector, no només per la seua oferta comercial, sinó també pel seu caràcter de fòrum de debat i coneixement.