• La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, destaca que “cal impulsar la mobilitat segura i activa”

10/11/2020

La diputada de Mobilitat Sostenible i regidora de Catarroja, Dolors Gimeno, amb l’alcalde de Catarroja Jesús Monzó i el regidor de Mobilitat i Urbanisme, Martí Raga, han visitat el nou sistema d’aparcament segur que la Diputació ha instal·lat al municipi.

El projecte tracta de promocionar l’ús de la bicicleta particular oferint un sistema d’aparcament per a les bicicletes i patinets de manera segura.

Com explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “la Delegació de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, compromesa amb la importància de mitigar el canvi climàtic, millorar la qualitat de l’aire i reduir el soroll generat pel trànsit, pretén fomentar i afavorir l’ús quotidià de la bicicleta particular, ja que els nostres pobles i ciutats tenen unes condicions òptimes per al seu ús”.

Per a l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, “és un plaer poder oferir este servei a la ciutadania de Catarroja i una forma de conscienciar a la mateixa que cal fer cada vegada més un ús quotidià de les noves opcions de mobilitat sostenible, com poden ser la bicicleta o el patinet elèctric, que a poco a poc guanyen espais en el nostre poble per a poder circular amb major seguretat”.

La mobilitat és un dels principals focus de contaminació atmosfèrica i acústica als municipis i per tant, un dels sectors on cal actuar promovent alternatives als vehicles de combustió i sobretot, reduint el nombre de desplaçaments motoritzats. En este sentit, l’àrea de Medi Ambient és la coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies, el projecte europeu que pretén reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 40% en 2030.

Molta gent renuncia a l’ús quotidià de la bicicleta perquè a casa no té ascensor o espai i per falta d’un lloc segur per a guardar-la. La iniciativa consistix en la instal·lació demostrativa itinerant de un model d’aparcabicicletes amb l’objectiu que tant la ciutadania com els ajuntaments coneguen la seua existència, les seues característiques i fiabilitat i que, tot plegat, facilite la transició cap a la descarbonització dels desplaçaments urbans.

L’aparcabicis segur de Catarroja romandrà durant 4 mesos a l’avinguda de la Diputació de Catarroja, davant del pavelló, (capacitat per a 7 bicicletes i 4 patinets).