• El Polisònic de Gandia, el Balcó de la Cultura de Tavernes o el Rebombori d’Oliva, són alguns dels principals programes beneficiats
  • “La implicació de tècnics i programadors culturals municipals, així com els del SARC, ha sigut decisiva per a salvar un any molt complicat”, assenyala el diputat de cultura, Xavier Rius

19/11/2020

El SARC, dependent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, haurà aportat, en acabar l’any 2020, un total de 322.500 euros al conjunt d’activitats culturals dels 31 pobles i ciutats de la Safor que han sol·licitat este tipus d’ajudes a la cultura municipal.

La línia de subvencions a les programacions culturals municipals (SARC als pobles), es gestionada pel Servei d’Assistència i Recursos Culturals que s’incardina dins de l’àrea de Cultura de la Diputació, que dirigix el diputat Xavier Rius.

El mateix diputat Rius ha manifestat que “malgrat que la pandèmia ens ha deixat un any extremadament difícil per a la cultura, hem pogut sumar els esforços dels tècnics del SARC al dels ajuntaments perquè l’activitat cultural dels pobles no decaiguera. En general, cal fer un especial agraïment al treball que les administracions locals estan fent per facilitar la supervivència del sector cultural i vèncer les resistències a programar activitats.”

Un any més, el conjunt dels pobles de la Safor troben en la Diputació de València un gran recolzament a la sostenibilitat dels seus projectes culturals. També municipis amb població inferior a 2.000 habitants, un total de 17 en la Safor, s’han pogut beneficiar de 28.405 euros del SARC per a la promoció de les festes populars.

Foment de la diversitat cultural en la comarca

Del conjunt d’activitats culturals que han programat els diferents pobles de la comarca, en són moltes les que han pogut rebre subvenció del SARC que abasten una gran diversitat de disciplines i àmbits culturals.

Les ajudes del SARC han permès, entre altres, poder tirar endavant un festival tan reconegut com el Polisònic de Gandia, amb 6 concerts subvencionats pel SARC; el Rebombori d’Oliva, Teatre infantil i familiar al Teatre Olimpia; el Balcó de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, o el cicle de música de Cambra de Potries, entre moltes altres activitats fins a sumar un total de 385 activitats culturals exclusivament en la comarca de la Safor durant l’exercici 2020.

Així, en 2020 els pobles de la Safor s’han pogut beneficiar de les ajudes del SARC en una gran diversitat d’àmbits: 162 activitats classificades com a arts escèniques (teatre, contacontes, etc); 100 activitats didàctiques (animació lectora, gastronomia, manualitats); 58 activitats musicals i concerts; 21 activitats vinculades a les tradicions valencianes (balls i música popular), 24 activitats festives; 13 activitats d’arts plàstiques, i 9 audiovisuals.