• Les activitats de “Descofinant la Cultura” del Museu de Prehistòria de València, L’Etno i el SARC s’enceten el cap de setmana al Centre Cultural de la Beneficència

17/12/2020

El Centre Cultural La Beneficència, que gestiona l’àrea de Cultura de la Diputació de València, ha programat “Desconfinant la Cultura”, una atractiva agenda cultural i lúdica destinada a tots els membres de les famílies, des dels més menuts fins als grans. Segons explica el diputat de Cultura, Xavier Rius, “volem celebrar un Nadal diferent amb tots vosaltres, sense complicacions, amb responsabilitat i seguretat, però oferint activitats culturals adaptades que ens poden fer passar moments agradables i divertits”.

Les activitats per al Nadal s’inicien este cap de setmana al Centre Cultural La Beneficència. El circ del Gran Fele oferirà al pati de La Beneficència l’espectacle de l’Orient express. Les entrades ja estan exhaurides per a totes les sessions, tant del dia 18 de desembre com per al dia 19 desembre.

Un xicotet homenatge al Circ del Gran Fele, l’emblemàtic personatge del circ valencià recentment traspassat. Ara la seua companyia ens oferix l’espectacle ideat per Gran Fele, “Orient Express”, un espectacle ple de màgia i misteri en un tren en el qual viatgen uns animals segrestats camí de Londres, mentre “Agatas Christie” i la seua ajudant passen mil aventures per trobar-los.

El Museu de Prehistòria ha programat per al dissabte 19 i diumenge 20 de desembre, a les 12:00, un taller d’escriptura visigoda en pissarres per a totes les edats. Una manera divertida per a conèixer els diversos temes que escrivien els visigots en les pissarres, des de relacions de pagaments, fins llistes amb noms de propietaris agrícoles, treballs escolars, etc.

El SARC ha organitzat per al dia 20 de desembre a la Beneficència “The Power of the 80’s”, un espectacle d’humor i circ per a totes les edats. El personatge Eddy Eighty fascinarà el públic amb acrobàcies, equilibris, malabars i molta música dels huitanta. Hi haurà dues sessions, a les 11:00 i 12:45.

També podran visitar “a la carta” el mateix dia 20 de desembre, a les 11:00, la sala del museu dedicada a la Cultura Ibèrica a través de les peces que vulguem que els explique el tècnic que conduix el recorregut pel mon en què visqueren els nostres avantpassats.

“Desconfinant la Cultura” ha sigut un programa especial i atípic que durant l’últim trimestre de l’any ha possibilitat adaptar moltes activitats culturals susceptibles de caure de les programacions municipals. La difícil situació de la pandèmia del Covid ha trastocat moltes programacions, i l’àrea de Cultura, amb la col•laboració del Servei de Cultura i del SARC, han pogut reorientar activitat a molts municipis i al Centre Cultural de la Beneficència.

Ara, en el curs final de l’any, es concentren algunes activitats més en els patis de La Beneficència, per ser un espai especial, ample, ben ventilat i amb una llarga tradició cultural.