• La vicepresidenta i responsable de l’área de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, explica que les obres s’han centrat en la zona dels paellers i el camí a l’aldea d’Estenas, a causa dels lliscaments per les pluges

04/01/2021

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha executat les obres d’adequació del mur en el paratge del Remei d’Utiel a través del programa de Minimització de riscos geològics.

Segons explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “el paratge del Remei té un especial atractiu per als habitants d’Utiel i els nombrosos turistes que el visiten al llarg de l’any. En esta zona s’han produït diversos lliscaments que s’agreugen en l’època de pluges i que estaven afectant als paellers i al camí que comunica el paratge amb l’aldea d’Estenas”.

Els treballs han consistit en l’excavació de la zona dels paellers mitjançant retroexcavadora i la posterior col·locació d’un mur de gabions superposats d’enreixat de filferro, farcits amb pedra de pedrera i d’una altura màxima de 5 metres.

D’altra banda, també s’ha demolit el muret de blocs de formigó prefabricat al costat del camí d’Estenas i s’ha construït un segon mur de gabions, farcits amb pedra procedent de pedrera, amb files superposades de gabions de tres, dos i una altura.

Les obres s’han adjudicat a Promoinnovaciones Chella S.L. per un import de 48.737,86 euros, dels quals la Diputació subvenciona el 90% i l’Ajuntament assumix el 10%.