• La Unitat de Normalització Lingüística de la corporació provincial col·labora en l’edició del material dedicat a esta mil·lenària institució, quarta entrega de la col·lecció ‘Gràfica’ que subvenciona la Diputació
  • La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, manifesta la seua satisfacció perquè “no es tracta únicament d’un còmic, és un homenatge a totes les persones que mantenen la tradició i la nostra llengua en la institució mil·lenària”

22/02/2021

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, ha editat un còmic dedicat al Tribunal de les Aigües.

El còmic explica la història i funcionament d’esta mil·lenària institució de justícia valenciana tractada amb una visió actual, amb les il·lustracions de Núria Tamarit i el guió d’Àlex Zahinos.

El projecte explica i fa valdre la joia que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i segons explica la diputada de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Dolors Gimeno, “és, a més, un homenatge a totes les persones que mantenen la tradició del tribunal en funcionalment més antic d’Europa. Esperem que el material tinga una bona acollida entre l’alumnat i el públic en general i ajude a la divulgació d’esta institució que impartix justícia en valencià”.

Este còmic és la nova entrega de la col·lecció ‘Gràfica’ de l’AVL que amb la subvenció de la Diputació de València distribuix estes històries gràfiques entre els ajuntaments i estos, al seu torn, als centres escolars. Abans es van publicar, amb el mateix rigor històric i un llenguatge senzill i escenes colorides, Badana. Quin dimoni de xiqueta (Álex Zahinos i Pablo Broseta); Joan Lluís Vives (Toni Sabater i Marc Llorens) i El Pare Jofré (Toni Sabater i Esteban Hernández), primers títols de la col·lecció.