• L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha subvencionat el 80% de la inversió destinada a la millora ambiental i la instal·lació d’un observatori d’ocells en la marjal de Massamagrell

24/03/2021

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, acompanyada per l’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, i una representació municipal, ha visitat l’observatori d’ocells de la marjal d’aquest municipi de l’Horta Nord, una obra inclosa en el programa de restauració ambiental de la Diputació de València.

Com explica la diputada Dolors Gimeno, “la finalitat d’este projecte mediambiental és la recuperació de l’espai natural per a gaudi de la ciutadania, però també és una actuació educacional a fi de promocionar els valors dels aiguamolls”.

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha subvencionat el 80% de les obres, que en total han ascendit a 44.104,50 euros. Els treballs han consistit principalment en la neteja, desbrossament i recuperació de sendes, millora d’un ullal, creació d’una zona d’esplai amb taules de pícnic, cartelleria i aparcabicicletes, i la instal·lació d’una caseta d’observació d’ocells.

L’actuació ha sigut coordinada entre tres administracions: la Generalitat ha adequat la llacuna perquè es convertisca en un filtre verd i així depurar les aigües de la séquia de Rolletó, la qual vessa al mar al costat de l’espigó del port esportiu; l’Ajuntament de Massamagrell ha comprat l’observatori d’ocells i la Diputació ha coordinat les actuacions i ha realitzat les zones d’esplai per a la ciutadania.

L’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, ha agraït a la Diputació i a la Generalitat Valenciana “l’actuació conjunta de les tres administracions que ha servit per a posar el valor un dels espais naturals de Massamagrell”. L’alcalde ha destacat que l’adequació mediambiental de l’espai ha servit perquè la ciutadania s’acoste a conéixer este paratge.