• El termini de presentació d’obres finalitza el 31 de març i el procés d’inscripció és telemàtic
  • Els diferents jurats es reuniran per deliberar i emetre veredicte el 10 de juny, presidits, amb veu però sense vot, per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó

29/03/2021

El termini de presentació als premis València i València Nova 2021 que convoca la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, finalitza el pròxim dimecres 31 de març. Enguany destaca el nou procés d’inscripció de manera telemàtica.

Els premis València tenen 11 categories en les següents modalitats: narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, assaig i novel·la gràfica, introduïda en 2018. La categoria València Nova, per als menors de trenta-sis anys, manté les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà, i assaig.

Els diferents jurats, formats per persones de reconegut prestigi i trajectòria, es reuniran per deliberar i emetre veredicte el 10 de juny, presidits, amb veu però sense vot, per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

En la categoria d’assaig el jurat està format per l’articulista Lourdes Toledo; el director de la col·lecció pensament i societat del Magnànim des del 2016, Gustau Muñoz; l’editor Vicent Olmos; i l’escriptora i periodista Núria Cadenes.

Gonçal López, director literari de l’editorial Bromera, i els professors Joan Benesiu, Maria Sáiz i Aina Monferrer formen el jurat de narrativa en valencià, mentre que els escriptors César Pérez, Toni Hill, Lorena Franco i l’editora Eva Olaya, ho seran en narrativa en castellà.

El jurat de poesia en valencià està compost pels poetes i professors Xènia Dyakonova, Josep Antoni Fluixà, Vicent Ferrán García i Arantxa Bea. En poesia en castellà ho faran Jesús Munárriz, Lola Mascarell, Ana Rossetti i Carlos Pardo. Finalment en la modalitat de novel·la gràfica decidirà l’obra guanyadora Cristina Durán, Miguel Ángel Giner, Elías Taño i Alba Soprano.

La concessió dels guardons comporta la publicació de l’obra, un quadro original de l’artista Manuel Boix i un premi en metàl·lic de 12.000 euros en les modalitats de narrativa i assaig, de 7.500 euros en les de poesia i de 8.000 euros en la de novel·la gràfica. Pel que fa a la categoria de València Nova, els premis, a més de la publicació de l’obra i el quadro de Boix, són de 5.000 euros en narrativa i assaig i 3.000 euros en poesia. El disseny dels cartells d’esta convocatòria és obra de Verónica Fabregat, dissenyadora de Castelló.