• Una nova acció comunicativa del SARC permetrà resoldre dubtes i explicar els procediments administratius als 150 tècnics inscrits a les jornades informatives
  • La cultura municipal i de proximitat està present en diverses ajudes i programes de l’àrea de Cultura de la Diputació de València
  • S’atendran qüestions relatives a les subvencions de premis literaris i Consells Municipals de Cultura, i del tradicional “SARC als pobles”

14/04/2021

La promoció de la cultura de proximitat en l’àmbit municipal sempre ha sigut un objectiu primordial del SARC, el Servei d’Assistència i Recursos Culturals de la Diputació de València.

Ara el SARC enceta un cicle de reunions tècniques amb el personal a càrrec de les programacions culturals de la província de València, per tal d’apropar l’administració als tècnics municipals.

L’àrea de Cultura ha estat oferint des de l’any 2016 un seguit de sessions informatives per a notificar als ajuntaments les diferents línies d’acció, programes i ajudes a la cultura que s’han oferit cada any. Es tracta de sessions eminentment pràctiques, on poder resoldre dubtes sobre els procediments administratius que ajuden a agilitzar la posterior gestió de les subvencions. Enguany, per primera vegada, les sessions informatives seran telemàtiques i orientades a grups de fins a 40 persones, per tal de poder atendre millor els suggeriments o dubtes de cada municipi. Fins a 150 tècnics municipals ja s’han inscrit en les sessions que el SARC està duguent a terme d’ací al 21 d’abril.

Segons el diputat de Cultura, Xavier Rius, “la valoració del SARC és molt alta per part dels tècnics municipals. No solament per la gran injecció de recursos que aportem a les programacions municipals, dotant-les d’estabilitat, sinó també per la dedicació i assessorament dels nostres tècnics”.

Cal recordar que els 266 ajuntaments que componen la província poden optar a les esmentades subvencions a disposició de les EATIM (Entitats d’Àmbit Territorial inferior al Municipi), municipis inferiors a 100.000 habitants i mancomunitats.

La nova convocatòria de subvencions de l’àrea de Cultura de la Diputació de València s’orienta majoritàriament als ajuntaments i serà publicada en els propers dies.

Per tal de permetre una comunicació més fluida i anticipar possibles dubtes en la manera de presentar les sol·licituds, l’equip tècnic del SARC, encapçalat per la seua directora, Yolanda Sifres, realitzarà durant els propers dies fins a un total de 8 sessions específiques per als equips municipals que pretenen optar a les subvencions de cultura en l’exercici 2021.