• Es destinaran fins a 310.000 euros al programa de subvencions, dels quals 200.000 euros a activitats i 110.000 euros a l’adquisició d’instruments, així com 50.000 euros a concerts de clàssica, càmera i piano
  • El diputat de Cultura, Xavier Rius, i els tècnics de l’àrea han realitzat una jornada tècnica i divulgativa que ha convocat fins a 87 representants d’agrupacions musicals per a explicar les novetats i procediment per a optar a les subvencions
  • Les sol·licituds s’hauran de presentar abans del 30 d’abril, i justificar abans del 2 de novembre

23/04/2021

La Diputació de València dedica de manera sostinguda molts recursos a la promoció de la música al nostre territori. Així, un any més, l’àrea de Cultura promou la cultural musical mitjançant les activitats de les agrupacions musicals, sense comptar amb els programes específics dedicats a les societats musicals. En paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius, “oferim un conjunt d’ajudes i activitats musicals sense punt de comparació en altres províncies i que fan de la música un dels actius culturals amb major potencial en terres valencianes i a escala europea”.

Ara, a més, els antics programes “Retrobem la nostra música” i el d’adquisició d’instruments, confluixen en una única marca, «València és música», tant les ajudes i subvencions, com per a la promoció d’activitats musicals de tota naturalesa, siga de producció pròpia o compartida amb altres institucions.

El passat 8 d’abril el Butlletí Oficial de la Província publicava la convocatòria d’ajudes específiques per a activitats de les agrupacions musicals, així com per a l’adquisició d’instruments. Es tracta d’una convocatòria adreçada específicament a corals, orquestres de pols i plectre, grups de tabal i dolçaina i grups de dansa i rondalles. Per tal d’optar a les ajudes s’ha obert un termini de presentació de sol·licituds que estarà obert fins al 30 d’abril.

Compositors valencians, concerts i instruments

Entre el conjunt de subvencions es destinarà un total de 360.000 euros, que podran dedicar-se a totes aquelles activitats musicals que s’ajusten als requisits i estiguen perfectament justificades abans del 2 de novembre.

Cada agrupació musical podrà optar fins a un màxim de 900 euros, amb el compromís de realitzar algun concert on estiguen programades obres de compositors valencians. Fins a 200.000 euros en este apartat. També, es destinaran fins a 50.000 euros destinats a l’adquisició d’instruments, i seran subvencionables aquells de caràcter no fungible, fins a un màxim de 800 euros. Els justificants de la realització dels concerts i de l’adquisició d’instruments s’hauran de presentar de manera telemàtica abans del 2 de novembre.

Promoció de la música antiga i clàssica

En la mateixa convocatòria del BOP, i amb els mateixos terminis de sol·licitud i justificació, es publica també un apartat específic orientat a la promoció de concerts de música antiga i clàssica, per a entitats localitzades a la província de València. El programa està dedicat tant per a orquestres, com a grups de cambra i piano, i es destinaran fins a un total de 50.000 euros.