S’està ultimant les convocatòries de l’exercici 2020, que seran publicades una vegada s’alce l’estat d’alarma per tal de facilitar els tràmits als ajuntaments.

La renovació del catàleg d’activitats i empreses del sector cultural ha ocupat bona part de la tasca d’estos dies.

21/abril/2019. Els equips tècnics del SARC, (Servei d’Assistència i Recursos Culturals) continuen realitzant, ara amb eines pròpies del teletreball, les habituals tasques administratives per a facilitar la programació cultural dels municipis.

En paraules del diputat Xavier Rius, «estem convençuts que amb la tornada a la normalitat, els programes del SARC d’enguany seran essencials i faran un paper bàsic en l’enfortiment de la cultura». El màxim responsable de cultura també ha assenyalat que l’excepcionalitat de la situació generada arran de la pandèmia del covid19 «ens obligarà a totes les administracions a realitzar un important esforç en acoblar-nos a la realitat del moment i a gestionar els programes de manera diferent».

El SARC, creat el 1989 per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, és un servei bàsic per a garantir una programació cultural estable en tots els pobles de la demarcació de València.

El SARC i la resta de serveis culturals de la Diputació estan molt atents a les recomanacions que des del Govern Central puguen condicionar la tornada a les programacions habituals de cultura. Molt més en aquells aspectes que afecten a la concentració de persones en activitats culturals com ara concerts, cinema o teatre, i que s’aniran aclarint en les properes setmanes.

Mentrestant, els tècnics del SARC han realitzat importants tasques de manteniment i actualització del catàleg del SARC, una eina en línia que resulta fonamental per als xicotets programadors. El catàleg, que té format web, compta ja amb prop de 1.200 activitats presentades per 412 empreses i persones autònomes del sector cultural valencià de la música, les arts escèniques, els audiovisuals, les arts plàstiques, els tallers didàctics i les tradicions valencianes.

En aquestes últimes setmanes s’han tramitat amb normalitat més de noranta noves propostes amb la seua documentació i els seus arxius audiovisuals corresponents.

Amb tot, les eines posades a la disposició de la ciutadania fan possible que tot el procés de presentació i resolució d’incidències es puga resoldre completament amb mitjans telemàtics, sense demores ni embossos administratius.