El portaveu de Benestar Social de Compromís a la Diputació de València, Pau Andrés, recorda que la Diputació ha d’assegurar la prestació de qualitat dels serveis socials de les més de 60 entitats finançades pel seu contracte programa.

València, 9 d’abril de 2024

Segons explica el diputat de Compromís i promotor de la moció, Pau Andrés, “la Diputació ha de garantir l’estabilitat en l’ocupació dels serveis socials valencians. Davant la finalització del primer contracte-programa, reclamem al Partit Popular que done continuïtat als equips de Serveis Socials que atenen a les persones més vulnerables en més de 60 pobles i mancomunitats”.

La iniciativa presentada pel grup Compromís a la Diputació senyala que la corporació té l’obligació de complir i fer complir les clàusules del contracte-programa dels municipis de menys de 15.000 habitants. Una de les més importants és la d’incloure totes les places dels serveis socials a les plantilles dels Ajuntaments. Així es pretén garantir l’atenció per part dels professionals de referència i evitar que les persones usuàries hagen de contar les seues vivències a múltiples persones, revictimitzant-les i fent més burocràtica la prestació del servei.

Per això, des de Compromís insten al govern del PP de la Diputació a assessorar als municipis per a què les places funcionarials de serveis socials estiguen blindades en les Relacions de Llocs de Treball de tots els Ajuntaments i Mancomunitats abans d’acabar l’any.  Més concretament, se sol·licita l’assessorament des de l’Àrea d’Assistència als municipis així com l’augment dels recursos humans en l’Àrea de Benestar Social per a fer efectiu el dret de la ciutadania a rebre una atenció dels serveis socials de qualitat.

“La posada en marxa del contacte-programa per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dirigida per Mónica Oltra va suposar una fita en la construcció d’un sistema universal de serveis socials. Ara és el moment de que el Partit Popular demostre si vol donar continuïtat als professionals dels serveis socials o mirar cap un altre costat i precaritzar un servei públic essencial per a la ciutadania.”