Hui és un gran dia per al meu poble, Burjassot. L’Ajuntament i la Diputació hem signat un conveni singular per a poder comprar el llegat de Vicent Andrés Estellés. 20 anys després de la seua mort, tots els seus llibres, manuscrits, articles, records… passaran a ser custodiats per l’Ajuntament, gràcies a una ajuda de 70.000€.

Vull agrair l’important col·laboració de la Diputació de València i especialment del seu President, que s’han involucrat des del primer dia en les activitats de l’Any Estellés a Burjassot, com per exemple en la recentement inaugurada Ruta Estellés i ara amb la seua fonamental ajuda per a poder adquirir el llegat estellesià.

Vicent sempre fou un poeta per al poble i ara, és el seu poble el propietari de la seua memòria. Ell ens posà Burjassot en el mapa de la literatura, amb la seua obra reconeguda i aprecidada en tot el món, i ara nosaltres li retem homenatge portant-la als carrers que tantes vegades va descriure i acollint-la a la Casa de la Cultura, de la mà de la Fundació Estellés, per a que puga estar a l’abast de qualsevol persona que la vullga consultar i estudiar.