Burjassot serà propietari del llegat de Vicent Andrés Estellés

L’Alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià i el President de la Diputació, Alfonso Rus, signen un conveni dotat de 70.000€ per a l’adquisició del llegat de Vicent Andrés Estellés.

Jordi Sebastià, Alcalde de Burjassot i el President de la Diputació de València, Alfonso Rus, han signat aquest migdia el conveni amb la Diputació Provincial, pel qual aquesta institució ajudarà l’Ajuntament de Burjassot amb 70.000 euros per a adquirir el llegat de Vicent Andrés Estellés. És a dir, tota la seua biblioteca i arxius, amb originals, fotografíes, obra gràfica d’artistes valencians inspirada en la seua poesia…

A la signatura no han volgut faltar els fills i nets del poeta en valencià més important des d’Ausiàs March, com aixi ha estat qualificat pels crítics literaris arreu del món, així com el diputat de Compromís a la Diputació i també regidor burjassoter, Emili Altur.

Tots s’han mostrat molt satisfets amb aquest important conveni i s’han mostrat il·lusionats perquè és un pas més per dignificar l’obra del nostre poeta més universal, dins l’any dedicat a la seua obra i figura.

“El llegat de Vicent Andrés Estellés romandrà a partir d’ara a la Casa de Cultura del seu poble i serà gestionada per la Fundació que duu el seu nom i estarà a la disposició dels estudiosos i investigadors. Se sap que conté alguns inèdits que obriran noves llums sobre l’obra de l’insigne poeta”, ha destacat l’Alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià.

Per la seua banda, el Diputat Provincial de Compromís, Emili Altur ha afegit que “aquest és un gran dia per al nostre poble i volem agraïr l’important col·laboració de la Diputació de València i especialment del seu President, que s’han involucrat des del primer dia en les activitats de l’Any Estellés a Burjassot, com per exemple en la recentement inaugurada Ruta Estellés i ara amb la seua fonamental ajuda per a comprar el llegat estellesià”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *