La totalitat de les unitats del Departament d’Informàtica estan funcionant a ple rendiment, facilitant, a més el teletreball del funcionariat de la Diputació

8/abril/2019. La totalitat de les seccions del Departament d’Informàtica estan funcionant al 100% des de l’inici de l’estat de l’alarma per facilitar el teletreball del funcionariat de la Diputació. “Una setmana abans del Decret del 14 de març, tot el servei d’Informàtica es va bolcar per adequar el sistema per a poder teletreballar des del minut zero” explica la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer “la tasca principal és la de garantir que els sistemes informàtics funcionen correctament, però és bàsic per a la resta de departaments”.

Amb les mesures adoptades pel departament d’Informàtica s’han implantat tres models de teletreball: el primer amb accés VPV en el que 120 teletreballadors tenen accés a tots els recursos informàtics de l’organització; el segon d’accés VPN de 91 teletreballadors a recursos definits; i accés als aplicatius de la intranet amb l’accés comptabilitzat de 990 usuaris.

Del 15 de març al 3 d’abril s’han generat 4.860 expedients, 195 notificacions electròniques, 479 peticions de fiscalització i 3428 documents han estat signats electrònicament. “Amb aquestes dades podem assegurar que la Diputació està en marxa. Des del departament sempre hem estat amb constant comunicació amb el president Toni Gaspar i la vicepresidenta Maria Josep Amigó per informar de les adaptacions implementades per adequar-nos a l’actual situació” ha remarcat la diputada Mentxu Balaguer.

Cal destacar també la posada en marxa del sistema de videoconferència corporatiu que està permetent les reunions telemàtiques en la Diputació, així com el suport tècnic a la Generalitat en matèria de telecomunicacions per a la posada en marxa d’un hospital de suport a la seu provincial de Bétera.

Pel que respecta a les ciutats intel·ligents ha continuat amb el seu ritme de treball relacionat amb la posada en marxa des del punt de vista tècnic de les subvencions atorgades en 2019 i la planificació de les ajudes previstes per al 2020. També s’està gestionant la futura incorporació dels actius del projecte SonaWIFI.

Per altra banda, pel que respecta a les dades d’accés als sistemes informàtics dels ajuntaments, del 15 de març al 3 d’abril han produït una mitjana de 204 accessos a la Comptabilitat Municipal, 344 al Padró Municipal d’habitants i 245 al Sistema de gestió tributària i recaptació per part dels Ajuntaments a la Diputació.