El grup Compromís de la Diputació, com ja va defensar en la comissió informativa del 10 de març, considera que la part extra del Fons de Cooperació de la Diputació de València ha d’arribar a tots els municipis, incloent-hi la ciutat de València, i més ara en la situació d’emergència on les administracions locals han de fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

Compromís defensa que de la mateixa manera que la part ja establerta del Fons de Cooperació arriba als 266 municipis, la part extra o suplement del Fons que afegirà la Diputació també ho ha de fer. Cal recordar que Compromís va ser l’únic grup que va defensar que la ciutadania de València puguera rebre recursos de la Diputació, front a la resta de partits (PSPV, PP, Ciudadanos, Vox i la Vall Ens Uneix) que van votar a favor d’eliminar aquestes ajudes de la  Diputació a la ciutat, en la en la comissió informativa del passat 10 de març.

Des de Compromís estem d’acord que els municipis més menuts es vegen afavorits en el repartiment dels recursos econòmics destinats als Fons, però en cap cas comprenem que s’excloga ni a València ni a cap altre municipi, i més ara, amb les despeses extraordinàries ocasionades per la crisi sanitària. La ciutadania ha de tindre els mateixos drets independentment del lloc on visquen, i això també s’ha de reflectir, com sempre s’ha fet en la Diputació des que Compromís està en el govern, en el Fons de Cooperació.

Des de Compromís seguim apostant pel que el complement que la Diputació de València aportarà al Fons de Cooperació Municipal arribe a tots els municipis de la província sense distinció, seguint l’esperit i la lletra del decret de la Generalitat Valenciana que regula el Fons.