El grup de Compromís és l’únic grup de la Diputació que defensa la búsqueda d’una alternativa a la variant sud de Pedralba compatible amb la protecció del Parc Natural del Túria enfront del projecte de 2012 que valora únicament el vessant econòmica sense tenir en compte la realitat climàtica actual.

En el ple de hui de la Diputació, el PSOE, PP, Ciudadanos i Vox han votat junts a favor de l’execució i finalització de la variant sud de Pedralba, que separa de forma innecessària la població de Pedralba de la ribera del Túria.

Des del grup de Compromís en la Diputació de València apostem fermament per la protecció del riu i de les hortes del Parc Natural del Túria per fer front a l’emergència climàtica. Considerem que tant els veïns i veïnes de Pedralba com totes les persones usuàries del Parc Natural tenen dret a poder fer compatible el fet de gaudir d’este espai natural únic i al mateix temps poder projectar una carretera alternativa a la variat sud que solucione definitivament els greus problemes de trànsit que pateixen a Pedralba i siga respectuosa amb el medi natural.

En el projecte de 2012 hi ha un estudi d’alternatives, concretament 4 alternatives pel nord i 4 pel sud. Curiosament es descarten 5 variants (4 pel nord i 1 pel sud) que no afectaven el Parc Natural del Túria. El criteri per triar la variant és perquè era la més barata. Per tant és un projecte sense cap sensibilitat mediambiental i triat únicament seguint criteris econòmics, al contrari dels criteris actuals on els fons europeus per a la reconstrucció han de ser per a projectes compatible amb la lluita contra el canvi climàtic.

Des del Grup Compromís volem manifestar el suport als veïns i veïnes de Pedralba en la seua reivindicació per treure el trànsit de vehicles pesants de la població, així com la necessitat d’evitar la repercussió negativa en el benestar de la població i els impactes (barreres físiques, sorolls, aïllament de l’entorn) que perjudiquen el patrimoni natural preservant l’interés dels pedralbins i pedralbines.

Així, el poble de Pedralba necessita una solució a un problema endèmic que pateixen els veïns i les veïnes de la localitat, que veuen com a diari circulen per l’interior del nucli urbà camions de gran tonatge portant productes agrícoles i àrids procedents de les pedreres, així com la inutilització de la via per a l’ús de vianants amb el risc i perjuí de la seua qualitat de vida amb una resposta per part de totes les administracions implicades: Ajuntament, Diputació i Generalitat.  Des del grup de Compromís a la Diputació, pensem que encara estem a temps d’optar per una alternativa més sostenible mediambientalment a la variant sud de Pedralba.