Lluna Àrias i jo hem assistit aquest matí a la presentació del “Pacte d’Alcaldies”, organitzat per Coalició Compromís en col·laboració amb el grup ALE/Verds del Parlament Europeu. Un acte en el que altres dos burjassoters de Compromís han tingut un paper destacat, el nostre eurodiputat Jordi Sebastià i el company i amic Toni Montesinos.

Els hem escoltat i hem signat el nostre compromís amb el Pacte d’Alcaldies, que es concreta, a nivell municipal, en l’elaboració d’un Inventari d’Emissions de Referència i la presentació d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible que incloga les accions fonamentals que preveuen dur a terme dins d’un sistema de suport, cooperació i intercanvi d’informació entre els signants.

pacte_alcaldies_foto8

La signatura del Pacte d’Alcaldies és un compromís voluntari pel qual els municipis assumeixen l’objectiu de reduir les seues emissions de CO2 més d’un 20% en 2020, d’acord amb els objectius de la UE establits l’any 2008 quan va aprovar el paquet de mesures sobre energia i canvi climàtic iniciant així un recorregut d’accions en defensa del clima i la independència energètica del conjunt de la UE.

pacte_alcaldies_foto9