• La comarca de La Safor rep vora un milió d’euros en projectes de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València
  • La diputada Dolors Gimeno anuncia la contractació d’educadors ambientals en la comarca

23/09/2021

La delegació de Mobilitat Sostenible de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València invertirà 250.000 euros en la construcció del tram al voltant del Monestir de Sant Jeroni de la ruta de ciclovianants del riu Vernissa, al seu pas per la comarca de La Safor.

La ruta del riu Vernissa afecta en la comarca als termes de Terrateig, Almiserà, Llocnou de Sant Jeroni, Castellonet de la Conquesta, Ròtova, Alfauir, Palma de Gandia, Potries, Beniflà i Beniarjó, un projecte que “s’emmarca entre les iniciatives promogudes en 2020 i 2021 per part dels ajuntaments i la Mancomunitat de la Safor per a la realització d’actuacions planificades de connexió interurbana mitjançant vies ciclovianants”, segons explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno.

La diputada de Mobilitat Sostenible i la presidenta de la Mancomunitat de la Safor, Assumpta Domínguez, han presentat les subvencions de la Diputació a favor de la Mancomunitat i els seus pobles dintre de l’estratègia Reacciona en l’àrea de Mobilitat “amb vora un milió d’euros en dos anys”, ha anunciat Dolors Gimeno, qui ha manifestat que “el canvi de mentalitat de la ciutadania en mobilitat i la necessitat de moure’s de manera sostenible ha fet que les administracions canvien també les seues polítiques de mobilitat urbana cap a la sostenibilitat”.

La presidenta de la Mancomunitat, Assumpta Domínguez, ha incidit en el Pla director de vies ciclovianants de la comarca de La Safor per a les actuacions de reposició de fermes, senyalització i construcció del ‘Projecte bàsic d’execució de vies ciclopeatonals a La Safor’. El projecte afecta a una vintena de municipis i està subvencionat pel Pla Reacciona.

El Pla director, subvencionat amb 17.000 euros del Pla Reacciona 2020, comprén els projectes de la Ruta Gandia-Oliva per la via verda de l’antic ferrocarril Carcaixent-Dénia (reposició de fermes i senyalització); la ruta del riu Serpis per la via verda de l’antic ferrocarril des de Beniarjó fins a la platja de Gandia (reposició de fermes i senyalització); i la ruta del riu Vernissa (construcció de la ruta), del qual la Diputació subvenciona el tram al voltant del Monestir de Sant Jeroni.

També la Diputació subvenciona amb 250.000 euros l’adequació del tram del riu Vaca en el sector del Vergeret de Tavernes de la Valldigna per a la recuperació com a via verda de l’antiga línia del tren Carcaixent-Dénia i amb 250.000 euros el tram de Gandia

PMUS

Per altra banda, la comarca de La Safor rebrà 61.000 euros per a la redacció de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, dels quals 20.000 van destinats a la Mancomunitat de La Safor i 5.000 a la Mancomunitat de la Valldigna. Els pobles de Daimús, Bellreguard, Simat de la Valldigna, la Font d’en Carròs, Vilallonga i Xeraco rebran 6.000 euros.

Educadors ambientals

Finalment, la diputada de Mobilitat Sostenible i de Mancomunitats ha anunciat una inversió de 110.300 euros perquè la mancomunitat contracte educadors i educadores ambientals durant el període d’un any.

A més de totes les tasques relacionades amb la gestió de residus que definix el Pla Integral de Residus autonòmic, els tres educadors ambientals a jornada completa i un a mitja jornada que recorreran els municipis de la comarca també s’ocuparan de treballar amb la ciutadania l’ús eficient i responsable de l’energia i de l’aigua en les llars, les energies renovables, la mobilitat sostenible i l’alimentació de temporada i de proximitat.