• Els dos espectacles s’estan representant per a escoles en el Teatre Principal i el MuVIM, i el cap de setmana podrà gaudir d’ells el públic general
  • La diputada de Teatres, Glòria Tello, destaca la qualitat i els valors de les obres programades

24/09/2021

Circ i teatre de titelles, dos de les disciplines que guarden l’ànima evocadora, lúdica i educativa de l’Escalante, seran les encarregades d’alçar la nova temporada del Teatre Escalante de la Diputació de València.

Esta mateixa setmana s’inaugurava el curs amb la presentació de la programació al Teatre Principal, i la diputada de Teatres, Glòria Tello, destacava “les tres noves creacions de la mà de companyies valencianes, part de les cinc estrenes absolutes que presenta el nou curs de l’Escalante”.

El públic ja pot gaudir del primer espectacle. Es tracta de Yolo, una obra de circ de la reconeguda Compañía Lucas Escobedo d’Alacant, que ens parla del primer salt per a aconseguir un somni, de la por i la perseverança que hi ha dins d’eixe impuls, i de la solidaritat dels altres que espenta eixe vol.

Yoloés una producció d’Escalante i la Diputació de València que va ser estrenada i aclamada a la tardor de 2018. Durant la seua primera etapa en escena va recollir l’estima del públic i va ser doblement premiada a FETEN, la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquetes i Xiquets de Gijón: com a Millor Espectacle de Gran Format i com a Millor Espai Sonor. També va ser guardonada com a Millor Espectacle de Circ als Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

Ara torna a l’escenari del Principal amb energia renovada per a fer somiar a una nova generació de xiquetes i xiquets, però també a públic de totes les edats. Les funcions escolars van començar ahir i s’estendran fins demà. El cap de setmana, amb representacions dissabte i diumenge (19:00), serà el torn per al públic general.

‘Kalek’, un conte de titelles

Els mateixos dies però en un altre espai hi haurà una tendra criatura donant la benvinguda al teatre als més menuts i les més menudes. Kalek és el nom d’un poltret salvatge, protagonista de l’obra creada per la companyia El Retablo, que ha sigut atrapat i domat per l’home, i obligat a treballar. Cada nit, Kalek somia recuperar la llibertat.

El conte guarda l’ànima sensible i fantàstica del millor teatre de titelles, pilar fonamental de la programació de l’Escalante. A més, Kalek és l’encarregat d’obrir la porta de l’Escalante al MuVIM. El públic de les escoles ja coneix les aventures d’este poltret i dissabte i diumenge (18:00) ho podran fer totes les famílies.

Es pot consultar tota la programació, els horaris i la informació sobre entrades i reserves escolars a la web del Teatre Escalante Centre d’Arts Escèniques: https://escalantecentreteatral.dival.es