El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, inaugura l’exposició “Lituània Inèdita” demà dijous, 8 d’octubre, a les 19:30 en la Sala Alta del MuVIM, juntament amb el cònsol de Lituània a València, Tomas Irnius, i el director del museu, Rafael Company.

La mostra exposa imatges aèries de la República de Lituània realitzades pel fotògraf lituà Marius Jovaiša entre els mesos de maig a octubre de l’any 2007.

Les 45 fotografies corresponen a paisatges, tant de l’interior com de la costa, urbans i rurals, llocs històrics, terres de cultius i grans boscos amb rius i llacs, alguns d’ells protegits per la Unesco.

Constitueixen una selecció d’un projecte major realitzat amb vols en ultralleuger amb motor, en Wilga o avió polonés de quatre places, en CTws o biplaza alemany, en helicòpter militar El Mi-8 i amb globus aerostático.

Els pilots volaven unes dues hores abans de l’eixida del sol i una hora i mitja després de la seua posada, moments en els quals és molt més difícil planejar i volar, però van anar els moments triats pel fotògraf per a aconseguir aquests instants més artístics i bells.

Marius Jovaiša, el fotògraf

Marius Jovaiša va nàixer el 21 de juny de 1973 en Vilnius, capital de la República de Lituània. Ha fotografiat des de l’aire els països d’Austràlia, Hawaii, la Polinèsia, Namíbia, Nova Zelanda, Lituània i Cuba, publicats en diversos llibres.