Els diputats remarquen que en la nova etapa es prioritzaran els projectes comarcals o que presenten més d’un municipi

Més d’una seixantena de regidors i alcaldes de Compromís de la Safor van assistir ahir a la reunió amb els alts càrrecs de la Diputació de València, també de Compromís, per exposar-los les seues necessitats i conèixer de primera mà en què estan treballant i com a la institució. Es tracta de la primera reunió d’aquestes característiques que el grup de Compromís a la Diputació té previst realitzar a totes les comarques de València.

A l’acte d’ahir a Gandia hi van participar la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i els diputats de Cooperació Municipal i Internacional, Emili Altur; de Medi Ambient, Josep Bort; de Turisme, Pilar Moncho, i d’Informàtica i Modernització, Ivan Martí.

Els diputats de Compromís van voler deixar ben clar que estan governant la Diputació per fer canvis profunds, no per continuar com fins ara. “S’ha acabat l’amiguisme i el clientelisme a la Diputació, no es tracta d’un canvi de cares si no de nous temps en què hem establert criteris objectius per concedir ajuts i en què estem treballant pel benestar de les persones, per la sostenibilitat, per anar de la mà amb les diferents administracions, per la comarcalització”, va expressar la vicepresidenta Maria Josep Amigó.

En aquest sentit, els diputats van coincidir que entre els nous criteris que s’estan establint a la institució per concedir ajudes als ajuntaments destaca el que es tracte d’un projecte mancomunat, que el presente més d’un ajuntament o fins i tot una comarca sencera.

La difícil aplicació de la llei de transparència als portals dels ajuntaments va ser una altra de les inquietuds principals que els càrrecs municipals van expressar als diputats. En aquest sentit, el diputat Ivan Martí van informar que des de la seua àrea està treballant en l’elaboració del portal de transparència de la Diputació i va assegurar que facilitaran ajuda i assessorament al respecte a tots els pobles que ho necessiten.